Super League: Δύσκολη βραδιά για Ζίβκοβιτς στο «Καραϊσκάκης» και… 3-0 ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι

O Oλυμπιακός του ξανθιώτη τεχνικού διευθυντή Βασίλη Τοροσίδη επικράτησε με 3-0 στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League.

O τεχνικός του ΠΑΟΚ και και πρώην παίχτης (για σύντομο χρονικό διάστημα) του ΑΟΞ Πάμπλο Γκαρσία επέλεξε τον πρώην τερματοφύλακα του ΑΟΞ Ζίβκο Ζίβκοβιτς στην αρχική ενδεκάδα, ενώ άφησε τον πάγκο τον πρώην γκολκίπερ του Πανθρακικού Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Ωστόσο δεν κατάφερε να αποτρέψει την κατάρρευση στο τέλος της ομάδας του.

Όλα κρίθηκαν στο δεύτερο μέρος, όταν ο Ολυμπιακός αρχικά άνοιξε το σκορ με μαγική μπαλιά του Μπουχαλάκη στον Ελ Αραμπί και αυτός με ωραίο διαγώνιο σουτ σημείωσε το 1-0 στο 50′.

Ο Ολυμπιακός τελείωσε την υπόθεση νίκη στο 77′ όταν ο Βρουσάι πήρε την κατοχή κάτω από τη σέντρα και έδωσε στον Ελ Αραμπί, που «κουβάλησε» την μπάλα στο μισό του ΠΑΟΚ και παρότι βρέθηκε ανάμεσα και σε 3 αντιπάλους του, είδε τον Καμαρά που έκανε την κίνηση, την έστρωσε στον συμπαίκτη του πλάσαρε για το 2-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή τους. Ο Ελ Αραμπί (ξανά) έπαιξε κάθετα για τον Βρουσάι, που πλάσαρε τον Ζ. Ζίβκοβιτς και ναι μεν η μπάλα αποκρούστηκε από το αριστερό του δοκάρι, ο νεαρός πήρε το «ριμπάουντ» και με νέα προσπάθεια «έγραψε» το μετέπειτα τελικό 3-0.

Πλέον ο Ολυμπιακός είναι αγκαλιά με τον τίτλο, αφού έχει 15 βαθμούς διαφορά από τον τέταρτο ΠΑΟΚ και 14 από την τρίτη ΑΕΚ. Δευτερος είναι ο Αρης με 39 βαθμούς, 12 πίσω από τους ερυθρόλευκους.