Στην επέτειο της απόφασης της ΕΕΑ για Ξάνθη-ΠΑΟΚ ο Ζαγοράκης επέστρεψε στη ΝΔ και ανακοίνωσε την υποψηφιότητα για την ΕΠΟ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την Τετάρτη 27/1 συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Ευρωβουλευτή Θεόδωρο Ζαγοράκη.

Όπως ανακοινώθηκε με την αφορμή αυτής της συνάντησης, ο Θεόδωρος Ζαγοράκης επανεντάσσεται στην ευρωκοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Η ανακοίνωση έρχεται ακριβώς στην επέτειο ενός έτους από την απόφαση-πόρισμα της ΕΕΑ για την περίφημη φερόμενη πολυϊδιοκτησία της Ξάνθης με τον ΠΑΟΚ (είχε εκδοθεί τέτοια μέρα πριν ένα χρόνο). Εξαιτίας εκείνης της εξέλιξης ο Ζαγοράκης είχε αντιδράσει έντονα και είχε αποπεμφθεί από την ΚΟ της ΝΔ.

Επίσης, όπως προκύπτει από το πολιτικό ρεπορτάζ, ο Ζαγοράκης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ότι ύστερα από διερευνητικές συζητήσεις, προτίθεται να διεκδικήσει την ηγεσία της μεγαλύτερης αθλητικής ομοσπονδίας της χώρας, της ΕΠΟ, στις εκλογές που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν έπειτα από αναβολές, στις 19 Φεβρουαρίου.

Οπως είπε, θέλει να υπηρετήσει από άλλη θέση το ελληνικό ποδόσφαιρο και να εφαρμόσει το νέο ολιστικό σχέδιο για τη θεσμική αναμόρφωσή του. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε την ικανοποίησή του για την απόφαση του Θεόδωρου Ζαγοράκη και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του. Παρών στη συνάντηση ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

O Θοδωρής Ζαγοράκης έχει σχέσεις με αρκετά πρόσωπα στην περιοχή της Θράκης, καθώς άλλωστε κατάγεται από την Λυδία Καβάλας. Οπως έγινε γνωστό, ακόμα και αν εκλεγεί νέος προεδρος της ΕΠΟ, ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα διατηρήσει και την έδρα ως ευρωβουλευτής και μάλιστα πλέον ξανά ως μέλος της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.