Πήρε τον βαθμό στην Λιβαδειά ο ΑΟΞ, παραλίγο να «ξανακλέψει» τη νίκη! Προβληματικός στο πρώτο μέρος, άλλαξε την εικόνα στο δεύτερο

Δεν έπεισε με την εμφάνισή του, ειδικά στο πρώτο μέρος, αλλά ακόμα και έτσι πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας με 1-1 ο ΑΟΞ στην δύσκολη έδρα της Λιβαδειάς και μάλιστα παραλίγο να κερδίσει, αν ο Καπνίδης έβρισκε στόχο στην μαγική λόμπα που επιχείρησε σχεδόν από την σέντρα στην τελευταία φάση του αγώνα και πέρασε ελάχιστα άουτ.

Πιο δραστήριοι οι γηπεδούχοι από την αρχή της αναμέτρησης, πίεζαν πολύ ψηλά τους ξανθιώτες, ο οποίοι όχι μόνο δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα, αλλά έκαναν σοβαρά λάθη στα όρια της περιοχής, βάζοντας ουσιαστικά δύσκολα στον εαυτό τους. Εϊναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη τελική για τον ΑΟΞ έγινε στο 27′ με το μακρινό σουτ του Έμπερτ, ενώ η καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος για τους φιλοξενούμενους χάθηκε από τον Σιατραβάνη στο 34′, μετά από φανταστική κάθετη μπαλιά του κορυφαίου Ανδρέα Τάτου σήμερα, με τον Γκέκα να έχει απάντηση στο καθαρό τετατέτ και να παραχωρεί κόρνερ.

Αν υπήρχε μια ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, αυτή ήταν ο Λεβαδειακός. Καλύτερα στημένος και παρά την κούραση των συνεχόμενων ματς (σε αντίθεση με την ξεκούραστη Ξάνθης λόγω της αναβολής του ματς με την Δόξα) είχε την κατοχή, είχε τριπλάσιες τελικές και είχε και τις ευκαιρίες. H πρώτη μεγάλη χάθηκε από τον Ενομό στο 11′, μετά το λάθος του Δημούτσου, με το πλασέ να φέυγει ελάχιστα εκατοστά από το αριστερό δοκάρι του Μπέντο που έμεινα άγαλμα.

Στο 36′ η κεφαλιά του Μύγα έφυγε πάνω από το δοκάρι και στο 38′ το σουτ του Συμελίδη δεν απείλησε τον τερματοφύλακα. Το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, σε φάση που ξεκίνησε από σοβαρό λάθος του Τσαμούρη, με τον Ενομό να κάνει το σουτ, τον Μπέντο να έχει την απάντηση, αλλά στην επιστροφή της μπάλας ο Συμελίδης πάσαρε στον Τζιώρα που με σουτ έκανε το 1-0.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ΑΟΞ μπήκε αρκετά δύνατα και είχε ευκαιρία με το σουτ του Τάτου μόλις στα 22 δευτερόλεπτα, που μπλόκαρε ο Γκέκας. Στο 55′ ο Κώστας Θυμιάνης έφερε το ματς στα ίσα μετά την εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Έμπερτ, αφού εκμεταλλέυτηκε την άστοχη έξοδο του Γκέκα και με κοντινό σουτ έκανε το 1-1, που έμελε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Στο 60′ το μακρινό φάουλ του Έμπερτ πέρασε πάνω από το δοκάρι του Λεβαδειακού και στο 75′ ο Γκέκας μπλόκαρε το νέο σουτ του Τάτου. Στο 87′ το σουτ του Γαϊτανίδη κόντραρε και κατέληξε κόρνερ και στο 90′ την κεφαλιά του Πολέτο μπλόκαρε εύκολα ο Μπέντο. Σε γενικές γραμμές φαινόταν ότι η Ξάνθη θα έκλεβε τον βαθμό, αλλά πλέον μπορεί να κοπανάει το κεφάλι της που δεν έκλεψε και τη νίκη.

Η φάση του αγώνα ήρθε στο 90’+5, με τον Καπνίδη που είχε περάσει στο παιχνίδι σχεδόν δύο λεπτά πριν να κάνει μια μαγική λόμπα, με τον Γκέκα να χάνει εντελώς την φάση, αλλά να βλέπει την μπάλα να περνάει ελάχιστα εκατοστά άουτ. Ο Καπνίδης θα έβαζε το γκολ της χρονιάς και θα έδινε για άλλη μια φορά το τρίποντο στο τέλος, όπως στα Πηγάδια με τον Ιωνικό, και πάλι ουαστικά με την μοναδική επαφή που είχε στο παιχνίδι στα ελάχιστα λεπτά που αγωνίστηκε, αλλά η μπάλα δεν του έκανε την χάρη.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σωτήρης Αντωνίου): Γκέκας, Βήχος, Καραχάλιος, Λιάγκας, Μύγας, Νίκας, Μεχία, Περντόμο, Ενομό (67′ Πολέτο), Τζιώρας (75′ Γαϊτανίδης), Συμελίδης (89′ Μαρίνος).
ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Τόνι Πόποβιτς): Μπέντο, Τσαμούρης (46′ Γκαρσία), Βέρκερ, Τζούρμαν, Στάθης, Δημούτσος, Θυμιάνης (84′ Παπάζογλου Τ.), Τάτος, Έμπερτ (93′ Καπνίδης), Σιατραβάνης (76′ Βόλτερς), Παπάζογλου Θ.