Μια 11αδα tips για τον αγώνα Λεβαδειακός – ΑΟ Ξάνθη (15:30, LIVE ThrakiSportS)

Η Ξάνθη αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Λεβαδειακό για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2, στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής αλλά για πολλούς και της χρονιλας, δδεδομένου ότι τίθενται αντιμέτωπες οι δυο ομάδες που θεωρούνται φαβορί για την άνοδο.

Για να σας βάλουμε στο κλίμα του αγώνα, παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε 11 ενδιαφέρουσες πτυχές αυτής της σημαντικής αναμέτρησης, όπως κατά πάγια τακτική κάνει το ThrakiSportS πριν από όλα τα επίσημα ματς των επαγγελματικών ομάδων της Θράκης.

1. Η Ξάνθη με την νίκη το 90+8′ της περασμένης Τετάρτης επί του Ιωνικού και την ισοπαλία επίσης στο τέλος (αντί για νίκη) με τον Απόλλωνα Λάρισας στην πρεμιέρα, έχει 4 βαθμούς σε δύο ματς. Ο Λεβαδειακός έχει δώσει τρία και με δυο εκτός έδρας νίκες και ισοπαλία στην έδρα του με τα Χανιά, προηγείται στον βαθμολογικό πίνακα έχοντας 7 βαθμούς.

2. Η Ξάνθη ταξίδεψε ολόκληρο τετραήμερο για αυτό το παιχνίδι, αφού αναχώρησε την Δευτέρα και θα γυρίσει την Θράκη την Πέμπτη. Τρεις συνολικά οι διανυκτερεύσεις, αλλά υπάρχει λόγος. Διαβαστε τον με ένα κλικ ΕΔΩ.

3. Τέσσερις είναι οι απουσίες λόγω τραυματισμών. Ο Βασίλεφ που θα χάσει όλη την σεζόν, ο Ιτσο μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε αναμένεται σιγά σιγά να επιστρέψει, ο Μπριλάντε που τραυματίστηκε στην πρεμιέρα και ο Πέτροβιτς που προστέθηκε στους τραυματίες στην προπόνηση του Σαββάτου. Στην αποστολή της Ξάνθης μετέχουν 22 παίκτες. Αναλυτικα με ένα κλικ ΕΔΩ.

4. Ο Λεβαδειακος μετά το πέρας της τελευταίας προπόνησης δεν ανακοίνωσε αποτοστολή. Δεδομένα πάντως θα απουσιάζει ο Κονέ που υπέστη θλάση. Αναλυτικά με ένα κλικ ΕΔΩ.

5. Προπονητης του Λεβαδειακού είναι ο Σωτήρης Αντωνίου, πρωην παικτης της Ξανθης για μια ολόκληρη τετραετία. Θυμηθείτε την ιστορία του και τι είχε κάνει με την φανέλα του ΑΟΞ με ένα κλικ ΕΔΩ.

6. Συνολικα 20 παικτες εχουν φορεσει τη φανέλα και των δύο ομάδων, όπως έδειξε μια σχετική έρευνα του ThrakiSportS. Επιπλέον, τρεις προπονητές έχουν κάτσει στον παγκο και των δυο αντιπαλων. Θυμηθείτε το σχετικό αφιέρωμα με ένα κλικ ΕΔΩ.

7. Μετά από 34 ολόκληρα χρόνια αναμετρώνται οι δυο ομάδες για το πρωτάθλημα της δεύτερης εθνικής. Θυμηθείτε τι είχε γίνει στους προηγουμενους αγώνες τους για αυτό το πρωτάθλημα με ένα κλικ ΕΔΩ.

8. Κατά τα άλλα, από το 1989 και μετά όλες οι μεταξύ των δυο ομάδων αναμετρήσεις ήταν για το επίπεδο της Α’ Εθνικής ή Super League, ένα μόνο ματς για το Κύπελλο Ελλάδος. Κυριαρχεί μεν η έδρα αλλά στο τελευταίο παιχνίδι στην Λιβαδειά νίκησε ο ΑΟΞ. Λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ.

9. Η αναμέτρηση θα έχει απευθείας τηλεοπτικη καλυψη από την ΕΡΤ3 και κατά συνέπεια δεν εμπίπτει στον μονοκάμερο τρόπο για τον οποίο διαμαρτυρήθηκε ο Γιάννης Αλαφούζος σε σχέση με τις μεταδόσεις από την ERTFLIX. Αναμένεται σε αυτόν να έχει διορθωθεί πλέον και το ζήτημα με το σήμα του ΑΟΞ που κάποιοι τηλεοπτικοί πάροχοι μπέρδευαν με αυτό της ΑΕΞ.

10. Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Μανώλης Σκουλάς του Συνδέσμου Θεσσαλίας με βοηθούς τους Νίκζα και Μάνο της ΕΠΣ Λάρισας. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Νταούλας της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής.

11. Με το παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 15:30 ολοκληρώνεται ουσιαστικά η 4η αγωνιστική της SL2 με όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια να ξεκινούν μισή ώρα νωρίτερα. Θυμηθείτε αναλυτικά τους ορισμούς και συνολικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής με ένα κλικ ΕΔΩ.