Γ’ Εθνική: Επανέναρξη με δέσμευση Βορίδη σε ΕΠΟ να αναλάβει η τοπική αυτοδιοίκηση τα rapid tests

Σενάριο επανέναρξης στον ορίζοντα για την Γ’ Εθνική, εφόσον οι λοιμωξιολόγοι ανάψουν το πράσινο φως.

Σε δημοσιεύματα αναφέρεται ότι παράγοντες της ΕΠΟ επικοινώνησαν με τον νέο υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και εξασφάλισαν την δέσμευσή του ότι εφόσον ξεκινήσουν προπονήσεις και περίπου ένα μήνα μετά αγώνες, θα βρεθεί κονδυλι για να καλυφθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση το κόστος για τα rapid tests που ζητά το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Το κόστος για τα τεστ ήταν και ο βασικός λόγος αντιδράσεων κάποιων παραγόντων ομάδων στην επανέναρξη. Εφόσον αυτό καλυφθεί, ενδεχομένως να καμφθούν και οι αντιδράσεις τους. Πάντως παράγοντες της ΕΠΟ διευκρινίζουν ότι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες στο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα ή να διακοπεί οριστικά. Παραπέμπουν δε, στην συνεδρίαση της Παρασκευής.

Πηγές ωστόσο από το υπουγείο Εσωτερικών δεν επιβεβαιώνουν τέτοια δέσμευση του υπουργού.

Επιπλέον, το ανησυχητικό είναι η αύξηση των κρουσμάτων που φέρεται να παρατηρείται τις τελευταιες ημέρες, ιδίως στην πρωτεύουσα Αθήνα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη φέρεται να βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ιδιαίτερα επιθετικό τρίτο κύμα της πανδημίας. Για αυτό και όλοι θέλουν εφόσον υπάρξει απόφαση επανέναρξης, να είναι οριστική και να μην ξαναμπει λουκέτο στο πρωτάθλημα λίγες μέρες ή εβδομάδες μετά.