Δεν κρύφτηκε ο Δημούτσος: «Ξεκάθαρα είμαστε το πρώτο φαβορί, μετά τον Λεβαδειακό ολοένα και καλύτεροι»

Δηλώσεις ενόψει της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό έκανε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης ο Ελίνι Δημούτσος.

Δεν έκρυψε τα λόγια του για την κρισιμότητα της αναμέτρησης όπως και για τον ξεκάθαρο στόχο της Ξάνθης, αλλά σημείωσε ότι η ομάδα όσο περνά ο καιρός θα γίνεται ολοένα και καλύτερη.

«Είναι σημαντικό το παιχνίδι της Τετάρτης αφου είναι απέναντι σε ομάδα που δηλώνει οτι διεκδικει άνοδο. Η νίκη με τον Ιωνικό μας βοήθησε. Το σημαντικό είναι βέναια οι τρεις βαθμοί αλλά και ψυχολογικά μας βοηθά, αφού αν είχαμε δεύτερο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη δεν θα ήταν καλό», σχολίασε αρχικά ο Δημούτσος.

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια και την κριτική που ασκείται μετά την πρώτη εικόνα σχολίασε: «Τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα, το δέσιμο θα έρθει μετά από 3-4 παιχνίδια. Στην Ελλάδα όλοι βλέπουν μόνο ένα ματς και βγάζουν σχόλια. Ωστόσο θα πρέπει να παίξουμε Κυριακή-Τετάρτη και κάποιες ομάδες θα έχουν προβλημα. Θα μετρήσουν πάρα πολύ οι φυσικές αντοχές κάθε ομάδας. (…) Το πιο σημαντικό είναι ότι κάναμε μια μεγάλη αποχή, ξεκινήσαμε προετοιμασία και μετα επίσημους αγωνες χωρίς καν φιλικά παιχνίδια».

Ο Δημούτσος σε σχέση με το ρόστερ της ομάδας ανέφερε: «Το ρόστερ μας είναι πάρα πάρα πού καλό, ειδικά για την κατηγορία, αλλά θα ήταν καλό και για την ανώτερη. Το θέμα είναι ότι ο τρόπος παιχνιδιού είναι διαφορετικός σε αυτήν την κατηγορία, με σκληρό παιχνίδι και πολλές διακοπές ε αυτό. Πρέπει να προσαρμοστούμε. Μετά το ματς με τον Λεβαδειακό πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι καλύτερη».

Για το αν υπάρχει η πίεση του φαβορί στους παίκτες, σχολίασε: «Η πιέση πάντα υπάρχει στο ποδόσφαιρο και οφείλεις να την αντέξεις Ξεκάθαρα είμαστε το φαβορί. Εχουμε μεγάλη διαφορά σε ρόστερ και λειτουργία της ομάδας. Δεν μας λείπει τίποτα. Λειτουργουν όλα άψογα. Αυτο δημιουργεί μια πίεση αλλά θα πρέπει να την αντέξουμε».

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι αυτές οι παροχές τον έπεισαν να έρθει στην Ξάνθη. «Το πιο σημαντικο είναι στην ομάδα που βρίσκεσαι να είναι συνεπής. Η ομάδα να σου παρέχει όσα ζητήσεις. Η Ξάνθη τα παρέχει αυτά και οικονομικά αλλά έχει φοβερές εγκαταστάσεις. Δεν τα περίμενα αυτά που έχω βρει εδω πέρα. Εμένα αυτό με ενδιέφερε και όχι αν θα είμαι στην SL1 ή την SL2. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την επιλογή μου».

Τέλος, στον κόσμο της ομάδας δεσμεύθηκε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα δίνουν το 100% σε κάθε παιχνίδι ώστε η ομάδα να πετύχει όσο πιο άμεσα τους στόχους της και να δικαιώσουν τις προσδοκίες των ανθρώπων της αλλά και του κόσμου.