Απόλυτος ο Τζούρμαν: «Μου αρέσει η πίεση, δεν υπάρχει συζήτηση για 2η ή 3η θέση, αποκλειστικός στόχος η 1η»

Συνέντευξη στο «SBS The World Game» έδωσε ο διεθνής αμυντικός της Ξάνθης, Μάθιου Τζούρμαν. Και όπως εξήγησε, δεν γίνεται ούτε κουβέντα για πιθανό πλασάρισμα στη 2η ή 3η θέση, ενώ αποκάλυψε ότι στόχος του είναι μεσω της Ξάνθης να ξανακληθεί στην Εθνική Αυστραλίας.

Αναλυτικά όσα είπε στο κρατικό ουσιαστικά κανάλι της Αυστραλίας:

«Δεν υπάρχει συζήτηση για τη 2η ή την 3η θέση. Αποκλειστικός στόχος είναι η πρώτη θέση και πρέπει κάθε μέρα τα στάνταρ απόδοσης να είναι πολύ υψηλά. Αυτό ξεκινάει με την καθημερινή προπόνηση, καθώς πρέπει να έχουμε την καλύτερη δυνατή ευκαιρία για να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και να είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος θα τα έχουμε καταφέρει.

Η Ξάνθη είναι μια μεγάλη ομάδα με περήφανη ιστορία και ο υποβιβασμός ήταν κάτι ασυνήθιστο. Αυτό σημαίνει ότι οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές.

Είναι καλό να υπάρχουν γνώριμα πρόσωπα, σε βοηθάει να προσαρμοστείς. Ήθελα πραγματικά να έρθω εδώ, να πάρω μία γεύση της κουλτούρας και να δοκιμάσω τον εαυτό μου σε πρωτάθλημα της Ευρώπης. Η ευκαιρία ήρθε και ήταν τέλεια για μένα. Η ευκαιρία να παίξω σε καλό και ανταγωνιστικό επίπεδο και ελπίζω να κληθώ ξανά στην Εθνική. Θα είμαι… πέρα από το φεγγάρι αν καταφέρω να επιστρέψω. Αν όχι, θα έχω χαμηλά το κεφάλι και θα δίνω ό,τι καλύτερο για την ομάδα μου.

Για κάποιους ποδοσφαιριστές το εναρκτήριο παιχνίδι ήταν το πρώτο μετά από σχεδόν έναν χρόνο, αλλά το τιμ μας διατηρεί σε φόρμα και έτοιμους. Προσωπικά νιώθω καλύτερα από ό,τι ένιωθα τα τελευταία χρόνια. Τα παιχνίδια είναι διαδοχικά, υπάρχει πίεση να φτάσουμε ψηλά και αυτό μου αρέσει. Νιώθω ότι χρειάζομαι αυτή την πίεση σ’ αυτό το στάδιο της καριέρας μου.

Νομίζω ότι τα παιχνίδια θα είναι κλειστά. Οι ομάδες σ’ αυτή την κατηγορία σε δυσκολεύουν πολύ για να καταφέρεις να τις νικήσεις. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι μπορούμε να προκαλέσουμε ζημιά, γιατί έχουμε την ποιότητα. Κάθε πόντος έχει σημασία. Υπάρχει άνοδος και υποβιβασμός και νιώθεις την ένταση».