Super League: Δέχτηκαν από δύο γκολ Ζίβκοβιτς και Αθανασιάδης στο ισόπαλο ντέρμπι των δικεφάλων

Ισόπαλο το ντέρμπι των δικεφάλων στην Τούμπα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ με 2-2, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής, με ένα αποτέλεσμα που δεν ευνοεί καμία από τις δύο ομάδες.

Βασικός για τον Μανόλο Χιμένεθ τόσο ο Κομοτηναίος αρχηγός Πέτρος Μάνταλος, όσο και ο πρώην κεντρικός αμυντικός της Ξάνθης Στράτος Σβάρνας, αλλά και ο πρώην κίπερ του Πανθρακικού Γιώργος Αθανασιάδης.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ και πρώην παίχτης της Ξάνθης για σύντομο χρονικό διάστημα Πάμπλο Γκαρσία, προτίμησε τον πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης Ζίβκο Ζίβκοβιτς, αντί του πρώην τερματοφύλακα του Πανθρακικού Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

Το σκορ άνοιξε η ΑΕΚ στο 18′, όταν μετά από εντυπωσιακή ατομική ενέργεια, ο Λιβάι Γκαρσία γύρισε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής με τον Σάκχοφ να πλασάρει εύκολα για το 0-1 και να μην πανηγυρίζει κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Η λύση για τους γηπεδούχους ήρθε από μια στατική μπάλα με την εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια και την κεφαλιά του Ουάρντα που απομάκρυνε σε πρώτο χρόνο ο Αθανασιάδης, αλλά ο Κρέσπο πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ έγραψε το 1-1.

Τα ατομικά λάθη πρόδωσαν εκ νέου τον ΠΑΟΚ. Αρχικά ο Ινγκασον έκανε το πρώτο λάθος, ακολούθησε η λανθασμένη απομάκρυνση της μπάλας από τον Κρέσπο πάνω στον Γαλανόπουλο, ο οποίος  δεν είχε πρόβλημα να βάλει εκ νέου την ΑΕΚ στο 51’μπροστά στο σκορ με 1-2.

Ο ΠΑΟΚ έγραψε το τελικό 2-2 στο 70′ μετά από λάθος των Λάτσι και Αθανασιάδης που υπέπεσαν σε έμμεσο, με τον Βιεϊρίνια να σημειώνει με ωραίο διαγώνιο σουτ το τελικό 2-2 ανήμερα των γενεθλίων του.