Σκέψεις για νομικές κινήσεις μετά τις αποκαλύψεις του ThrakiSportS για το «τηλε-μπέρδεμα» του ΑΟΞ με την ΑΕΞ

Για δεύτερη σερί εβδομάδα σε ορισμένες συνδρομητικές πλατφόρμες εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό πρόγραμμα των μεταδόσεων της ΕΡΤ3 ο ΑΟΞ ως… ΑΕΞ, με το αντίστοιχο μάλιστα έβλημα.

Πρόκειται για θέμα που μόνο το ThrakiSportS από την πρώτη στιγμή ανέδειξε τόσο την περασμένη Κυριακή όσο και αυτό το Σάββατο, προκαλώντας όπως είναι λογικό εκνευρισμό στους φιλάθλους της ομάδας της Ξάνθης που έσπευσαν να επιβεβαιώσουν και επιβεβαίωσαν την ακρίβεια της πληροφορίας για την… ανακρίβεια των τηλεοπτικών παρόχων.

Είναι θέμα για το οποίο προφανώς δεν φέρει ευθύνη η ΠΑΕ Ξάνθη, την οποία μπέρδευαν με το σήμα (αλλά όχι και το όνομα) της ΑΕΞ και πέρυσι το καλοκαίρι στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της Nova. Ωστόσο τότε, δεδομένου ότι το θέμα ανέκυψε στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, δεν υπήρξε κάποια επίσημη αντίδραση από την ΠΑΕ Ξάνθη. Τώρα ωστόσο υπήρξε.

Σύμφωνα με όσα διαρρέει η ΠΑΕ Ξάνθη, σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με το λανθασμενο σήμα και όνομα, η θρακιώτικη ομάδα εχει απευθυνθεί σε όλους όσους πρέπει ώστε να μην συμβεί αλλη φορά. Μάλιστα πηγές του ΑΟΞ σημειώνουν ότι αυτό έγινε από τον πρώτο αγώνα με τον Απόλλωνα Λάρισας και σχολιάζουν μετά την επανάληψη του λάθους ότι «η ΠΑΕ επιφυλάσσεται για τα δικαιώματά της».

Κοινώς, δεν αποκλείεται να δούμε και νομικές ενέργειες, αν τυχόν κάτι τέτοιο επαναληφθεί κα τρίτη φορά. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του λάθους, στο πρώτο ματς εκτός από το λάθος όνομα και έμβλημα του ΑΟΞ υπήρχε λάθος και στην αντίπαλη ομάδα, αφού εμφανιζόταν η ΑΕΛ αντί για τον Απόλλωνα Λάρισας. Το Σάββατο το χειρότερο είναι ότι δεν διεξήχθη καν το ματς Ξάνθη-Δόξα Δράμας, αλλά στους τηλεθεατές εμφανιζόταν ότι βλέπουν σε απευθείας μετάδοση το… ΑΕΞ-Δόξα (αντί για το Απόλλων Λάρισας – Διαγόρας Ρόδου που ήταν το ορθό).