Super League: Με βασικό Ιωαννίδη ο Παναθηναϊκός υπέταξε τον ΟΦΗ των Στάρτζεον, Γκαργκαλατζίδη

Με 2-0 επικράτησε ο Παναθηναϊκός του ΟΦΗ στο γήπεδο της Λεωφόρου για τα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής της Super League 1.

Ο Λάζλο Μπόλονι είχε στο αρχικό σχήμα αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων και τον επιθετικό με καταγωγή από την Κομοτηνή Φώτη Ιωαννίδη, που στα τελευταία παιχνίδια έχει καθιερωθεί στην επιθετική γραμμή των «πράσινων». Από την άλλη, βασικός στον σχηματισμό του Γιώργου Σίμου βρέθηκε ο Φάμπιο Στάρτζεον ενώ ο Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης ήταν εκτός αποστολής.

Στο πρώτο ημίχρονο τα λάθη, κυρίως από πλευράς ΟΦΗ, ήταν εκείνα που διαμόρφωναν την εικόνα του παιχνιδιού και ο ανώτερος Παναθηναϊκός αφού είχε δύο ευκαιρίες με τον Εμμανουηλίδη, προηγήθηκε στο σκορ με κεφαλιά του Σενκεφέλντ στο 32′. Ένα λεπτό αργότερα ο Σαρντινέρο βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με πλασέ νίκησε τον Διούδη για το 1-1, το γκολ όμως δεν μέτρησε καθώς ο Ισπανός ήταν εκτεθειμένος σε θέση οφσάιντ.

Στην επανάληψη ο ΟΦΗ είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του, σε λίγες όμως στιγμές κατάφερε να φανεί απειλητικός. Σε μία εξ’ αυτών, ο Στάικος είχε μία πολύ καλή στιγμή ώστε να χρηστεί σκόρερ, το σουτ εν κινήσει όμως που επιχείρησε μέσα από την περιοχή έφυγε ψηλά άουτ. Ο Παναθηναϊκός, που στο ενδιάμεσο (συγκεκριμένα στο 69′) είχε αντικαταστήσει τον Ιωαννίδη με τον Μακέντα, ανέβασε ρυθμούς στο τελευταίο δεκάλεπτο και ότι δεν κατάφερε με τον Αϊτόρ στο 79′, το σουτ του οποίου πήγε στο δοκάρι, το πέτυχε στο 86′ έπειτα από τρομερή ατομική προσπάθεια και ασίστ με τακουνάκι του Αλεξανδρόπουλου, ο Καμπετσής σκόραρε το 2-0, δίνοντας τέλος στη «σεμνή τελετή».

Με τη νίκη αυτή, ο Παναθηναϊκός έφτασε στους 31 βαθμούς και παρέμεινε στην 5η θέση, ενώ ο ΟΦΗ, έχοντας χάσει προηγουμένως και ο Απόλλων Σμύρνης, παρέμεινε στην 9η θέση με 19 βαθμούς.