Ο Γούτας ως… «κυρίαρχος των αιθέρων»! Το 13άρι των γκολ του, όλων με κεφαλιές

Ο 26χρονος Θασίτης κεντρικός αμυντικός του Ατρόμητου και πρώην της Ξάνθης Δημήτρης Γούτας σκόραρε την Πέμπτη στα Γιάννενα για 13η φορά στην εν Ελλάδι καριέρα του και το ξεχωριστό είναι ότι όλα τα τέρματά του είναι με κεφαλιές!

Το gazzetta έκανε μια αναδρομή που αξίζει να την δουμε, δεδομένου ότι ξεκίνησε από την ομάδα του ΑΟΞ και πέτυχε με την φανέλα του τα οκτώ από αυτα τα 13 τέρματα.

*Ο 26χρονος βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα στη «μεγάλη» κατηγορία στις 9 Δεκεμβρίου του 2012 και στο 4-0 που επικράτησε η Ξάνθη του Πανιωνίου. Τότε στο 38′ είχε διπλασιάσει με κεφαλιά, σε κόρνερ του Μάνταλου, τα τέρματα της ομάδας του.  

*Μερικούς μήνες αργότερα (18/03/2013) στην Κομοτηνή το «δίδυμο» συνδυάστηκε ξανά, στη νίκη της ομάδας τους με 2-0 επί του Πανθρακικού. Αλλά σε εκτέλεση φάουλ αυτή τη φορά. Ο Μάνταλος «σέρβιρε» στο 39′ και ο νεαρός τότε στόπερ άνοιξε από αέρος το σκορ. 

*Αρκετά αργότερα (19/01/2014) η Ξάνθη απέσπασε 2-2 στο Παγκρήτιο από τον Εργοτέλη, αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0. Ο Γούτας στο 90’+4′ ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό σκορ, όταν σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους μετά από σέντρα/γέμισμα του Κάλβο.  

*Τον Φλεβάρη του ίδιου έτους η Ξάνθη επικράτησε με 1-0 της Καλλονής, χάρης σε μία φάση «καρμπόν» με εκείνη του Ηρακλείου. Σέντρα Κάλβο στο 88′, κεφαλιά Γούτα και η μπάλα στο πλεκτό.  

*Οι δυο τους «βρέθηκαν» και τον Απρίλιο του 2014 στο «Γεντί Κουλέ», όπου η Ξάνθη έχασε με 3-2. Στο 45′ ο Ισπανός ακραίος εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά όπως έκανε επίθεση και ο Γούτας σκόραρε με κεφαλιά στο 2ο δοκάρι και έδωσε τότε το προβάδισμα στους Θρακιώτες. Οι οποίοι όμως δεν το κράτησαν.  

*Τον Ιούνιο του ίδιου έτους σημείωσε ίσως το πιο κρίσιμο γκολ της καριέρας του – και για τον ΑΟΞ. Στις 6 του μηνός η Ξάνθη αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό Βόλου στο μπαράζ του «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου ο νικητής θα ήταν στη Super League της επόμενης σεζόν. Στο 34′ έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Γούτας μετά από φάουλ του Κάλβο (ΞΑΝΑ) ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1. Τελικά η Ξάνθη κέρδισε με 2-1, χάρις σε τέρμα του Ράνου στο φινάλε. 

*Στις 18 Δεκεμβρίου του 2014 η Ξάνθη κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 4-2 και εκείνος έβαλε τις «βάσεις» για τη μετέπειτα επιικράτησή της. Μόλις στο 3′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κλέιτον, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Στιλ.   

*Τον Γενάρη του 2015 σημείωσε το τελευταίο του γκολ με την Ξάνθη, στο 2-2 που παραχώρησε στη Βέροια. Στο 56′ και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λουσέρο,ήταν εκείνος που με κεφαλιά έδωσε προσωρινά το προβάδισμα στην ομάδα του. 

*Για όσους θυμούνται ο αγώνας της 1ης Σεπτεμβρίου του 2019 μεταξύ Λαμίας και Ατρόμητου που έληξε 2-2, σημαδεύτηκε από ένα πανέμορφο γκολ του Βέλλιου. Ομως σε εκείνο το ματς ο Γούτας σκόραρε για πρώτη φορά με τους Περιστεριώτες, όταν στο 35′ και σε εκτέλεση κόρνερ του Ούμπιδες (όπως και σήμερα δηλαδή), έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη. 

*Τον Γενάρη του 2020 ο Γούτας σημείωσε το πρώτο του γκολ στο Κύπελλο, στο 3-0 που κέρδισε ο Ατρόμητος το Βόλο. Πώς; Στο 3′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ούμπιδες. Συνηθισμένα πράγματα δηλαδή… 

*Στις αρχές της φετινής σεζόν ο Ατρόμητος απέσπασε 2-2 στο «Γεντί Κουλέ», σκορ που διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις.  Μέχρι το 90′ έχανε 2-1, όμως τότε ανέβηκε σε θέση φορ και στο 90’+3′ εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Μανούσου και χάρισε το βαθμό στην  ομάδα του. 

*Λίγες ημέρες μετά ο Ατρόμητος επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0 και ο 26χρονος ήταν ο «δράστης». Κόρνερ Γκάλο στο 24′ και με κεφαλιά «νίκησε» τον Τσιντώτα. 

*Μέχρι που φτάσαμε στο 2-2 των «Ζωσιμάδων» την Πέμπτη. Ο Γούτας σκόραρε ξανά και ναι ναι δεν είναι έκπληξη, με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ούμπιδες στο 45′.