Οι Times γράφουν για οριστική απόφαση ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο

Η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να δημιουργεί πολλά προβλήματα σε όλο τον κόσμο, κάτι το οποίο βάζει και πάλι σε… κίνδυνο τους Ολυμπιακούς Αγώνες που δεν έγιναν πέρσι.

Το πρωί της Πέμπτης, ο Τόμας Μπαχ, δήλωσε πως αυτοί θα γίνουν κανονικά το 2021, όμως οι «Times» με δημοσίευμά τους τα ξημερώματα της Παρασκευής κάνουν λόγο για οριστική απόφαση της ιαπωνικής κυβέρνησης για την ακύρωσή τους.

Μεταξύ άλλων αναφέρει το δημοσίευμα ενός από τα πιο έγκυρα μέσα ενημέρωσης του κόσμου: «Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο πρέπει να ακυρωθούν λόγω του κορονοϊού, πλέον η προσοχή έχει στραφεί στο να διασφαλιστεί πως η πόλη θα μπορεί να αναλάβει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032».

Αυτή η εξέλιξη θα φέρει ριζικές αλλαγές κι όπως αναφέρουν οι «Times», αναζητείται ένας ασφαλής τρόπος για να ανακοινωθεί η ακύρωσή τους και να μείνει ανοιχτό το ενδεχόμενο το Τόκυο να τους φιλοξενήσει άλλη χρονιά. Μάλιστα, στο δημοσίευμα υπάρχουν και δηλώσεις από ανώνυμη πηγή, στις οποίες αναφέρεται το εξής: «Κανείς δεν θέλει να είναι αυτός που θα πει πρώτος ότι αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά υπάρχει ομοφωνία πως είναι πολύ δύσκολο να γίνουν. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα γίνουν».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται δυο μέρες μετά την δήλωση του ανώτατου στελέχους της διοργάνωσης του Λονδίνου το 2012 ότι οι Ολυμπιακοι Αγωνες του Τόκυο δεν πρόκειται για διεξαχθούν κατά την εκτίμησή του γιατί δεν μπορούν, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Υπενθυμιζεται ότι πρόσφατη δημοσκόπηση στην Ιαπωνία έδειξε ότι το 80% των πολιτών δεν επιθυμεί την διεξαγωγή τους καθώς δεν ασθάνεται ασφάλεια λόγω της πανδημίας.

Αναμένονται οι αντιδράσεις από το δημοσίευμα αυτό και οι εξελίξεις μπορεί να είναι καταιγιστικές. Με ενδιαφέρον αλλά και αγωνία περιμένουν την απόφαση και οι Έλληνες αθλητές που έχουν προκριθεί αλλά και αυτοί που διεκδικούσαν πρόκριση στην διοργάνωση, ανάμεσά τους η Δραμινή χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο Άννα Κορακάκη, η εξ αγχιστείας Ξανθιώτισσα πρωταθλήτρια Ευρώπης του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου, ο Κομοτηναίος άλτης του ύψους Κώστας Μπανιώτης και πολλοί άλλοι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΩΝ TIMES ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ