Γ’ Εθνική: Προς… Μάρτιο και αν πάει η επανέναρξη μετά τη νέα αναβολή από τους λοιμωξιολόγους

Παρά τις ελπίδες που ειχαν εκφραστεί, οι λοιμωξιολόγοι δεν άναψαν το πράσινο φως για να αρχισουν ξανά ομαδικές προπονήσεις από τις ομάδες της Football League και των μικρότερων κατηγοριών, άρα και της Γ’ Εθνικής.

Τις προηγούμενες μέρες είχε εκφραστεί αισιοδοξία ότι την Παρασκευή θα δινόταν το πράσινο φως τουλάχιστον για αυτό, ώστε από τα μέσα προς τέλη Φλεβάρη να ξεκινήσουν τα συγκεκριμένα πρωταθλήματα. Πλέον οι προπονήσεις το νωρίτερο που θα ξεκινήσουν είναι αρχές Φλεβάρη, άρα στην καλύτερη των περιπτώσεων τα πρωταθλήματα πάνε για το τέλος Φλεβάρη με αρχές Μάρτη.

Ειδικότερα, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως η επιτροπή του υπουργείου Υγείας θα συζητήσει για τις αθλητικές δραστηριότητες την επόμενη Παρασκευή (29/1) γεγονός που δίνει πλέον επίσημη παράταση στην αγωνία, αλλά και ελπίδα ότι στις αρχές του Φλεβάρη, τουλάχιστον, θα ξεκινήσουν προπονήσεις

«Tην επόμενη Παρασκευή στην επιτροπή θα ανοίξει η συζήτηση για τις αθλητικές δραστηριότητες πάντα με το βλέμμα στραμμένο στα επιδημιολογικά στοιχεία των ημερών αυτών» είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Με αυτα τα δεδομένα πάντως θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι εφόσον συνεχιστούν τα πρωταθλήματα θα πρέπει να πάμε σε τροποποίηση προκηρύξεων για να λήξουν με λιγότερες αγωνιστικές. Και δεν πρεπει να ξεχνάμε ότι σχεδόν όλη την υπόλοιπη Ευρώπη υπάρχει σε εξέλιξη σαρωτικό τρίτο κύμα της πανδημίας – και για αυτό πρεπει να είμαστε προετοιμασμένοι και στην Ελλάδα…