Από το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής στην… Πάρμα ο Λευτέρης Ζαγαρίτης του Παναθηναϊκού

Ηταν πριν ενάμιση χρόνο όταν υπρήφανα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωνε ότι μεταξύ άλλων ο ποδοσφαιριστής της ακαδημίας της Λευτέρης Ζαγαρίτης πέτυχε την είσοδό του στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συγκεκριμένα στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Την Παρασκευή το πρωί ανακοινώθηκε πλέον επίσημα ότι ο 20χρονος ποδοσφαιριστής θα συνεχίσει την καριέρα του στην Πάρμα και το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγοριας του Καμπιονάτο.

«Καλησπέρα παιδιά, έτοιμοι να καλωσορίσουμε τον Ζαγαρίτη στην Πάρμα», έγραψε το αφεντικό του συλλόγου στο twitter και πόσταρε μια φωτογραφία του Έλληνα αριστερού μπακ με τα χρώματα της ομάδας.

Ο νεαρός άσος ολοκλήρωσε τη μετακίνησή του από τον Παναθηναϊκό στην ιταλική ομάδα, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το 2024. Ταξίδεψε την Πέμπτη στην Ιταλία και πέρασε από ιατρικές εξετάσεις.

Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι αποδοχές του Ζαγαρίτη στο πρώτο εξάμηνο του συμβολαίου του θα είναι περίπου 100.000 ευρώ, ενώ από εκεί και πέρα, οι απολαβές του θα είναι κλιμακωτά αυξανόμενες και θα φτάνουν τις 250.000-300.000-350.000 ευρώ για κάθε ένα από τα επόμενα χρόνια συνεργασίας του με το ιταλικό κλαμπ.

Ο Παναθηναϊκός θα «καρπωθεί» 280.000 ευρώ για την απευθείας μεταγραφή του νεαρού μπακ έως τις 30 Ιουνίου 2021. Εάν η Πάρμα δεν τα καταβάλλει μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, στη συμφωνία που έχουν υπογράψει τα δύο κλαμπ προβλέπεται «πέναλτι» με διπλασιασμό του ποσού (560.000 ευρώ).

Αντίστοιχα οι «πράσινοι» θα πληρωθούν από τους Ιταλούς μέσα στην επόμενη τριετία (όπως προβλέπουν οι κανονισμοί μεταγραφών της FIFA) άλλες 290.000 ευρώ, που αντιστοιχούν στο μερίδιο από τα τροφεία εκπαίδευσης του παίκτη που τους αναλογεί. Εάν το ποσό αυτό δεν καταβληθεί έως το τέλος Ιανουαρίου 2024, θα διπλασιαστεί επίσης, με βάσει τα συμφωνηθέντα ανάμεσα στα δύο κλαμπ.