Μήνυση στον Εισαγγελέα Ξάνθης για τυχόν παραβιάσεις των μέτρων για τον κορονοϊό στα Πηγάδια

Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης εστάλη, σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να ερευνήσει τυχόν παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό στον αγωνα ΑΟΞ – Ιωνικός.

Μετά την διαρροή της ΠΑΕ Ιωνικός και την διάσταση που πήρε το θέμα σε αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, θορυβήθηκαν τόσο στην διοργανώτρια αρχή Super League 2 όσο και στο υφυπουργείο Αθλητισμού – καθώς η μη τήρηση των μέτρων μπορεί όχι απλά να καθυστερήσει την επανέναρξη στην Football League αλλά να επιστρέψει και η SL2 στο πρότερο καθεστώς.

Το γεγονός λέγεται ότι επισημάνθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμου Γιωργος Μαυρωτάς με τον πρόεδρο της SL2 Λεωνίδας Λεουτσάκος. Από την πλευρά της διοργανώτριας αρχής επισημαίνεται πάντως σε όλους τους τόνους ότι από την ΠΑΕ Ξάνθη τηρήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο όσων αφορά τον ανώτατο αριθμό ατόμων που έπρεπε να παρουσιαστούν στον αγωνα.

Ωστόσο οι εικόνες που δείχνουν έναν μινι… συνωστισμό στο σημείο όπου βρίσκονταν πριν ξηλωθούντα καρεκλάκια τα επίσημα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αρκετοί από τους παρευρισκόμενους όχι απλά δεν κρατούσαν απόσταση δύο μέτρων αλλά δεν φορούσαν και μάσκα, οδήγησαν στην απόφαση από το υφυπουργείο Αθλητισμού «να σταλεί αναφορά στον προϊστάμενο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης για να διερευνηθούν τυχόν παραβιάσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, περί εκτάκτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού».

Ο εισαγγελέας καλείται να ερευνήσει το θέμα και να αναζητήσει τυχόν ποινικές ευθύνες. Εφόσον όλα έχουν γίνει ομαλώς, βάσει του πρωτοκόλλου, η υπόθεση θα τεθει στο αρχείο, σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσει προανάκριση και ενδεχομένως άσκηση ποινικών διώξεων κατά των υπευθύνων τέλεσης του αγώνα.

Υπενθυμίζεται οτι για το θεμα έκανε το πρωι δηλώσεις ο Ανέστης Τσετινές που ανέφερε ότι είναι 158 όλα κι όλα τα άτομα που μπήκαν στο γήπεδο, υπάρχουν όλα τα ονόματα και εφόσον χρειαστεί η ΠΑΕ Ξάνθη είναι σε θεση να αποδείξει ότι.. δεν είναι ελέφαντες.