«Κυβερνητικό ρουσφέτι στον ΠΑΟΚ τύπου “πολυϊδιοκτησίας με Ξάνθη”» καταγγέλουν τα ΜΜΕ του Ολυμπιακού, απάντηση δικεφάλου με φουλ επίθεση σε Λεμονίδη

Νέος κύκλος κόντρας και αντιπαραθέσεων ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αυτή την φορά για το βόλεϊ, ξέσπασε τις τελευταίες ώρες με βαριές κουβέντες αλλά και αναφορές σε «ρουσφέτι της κυβέρνησης προς τον ΠΑΟΚ τύπου “πολυιδιοκτησίας με Ξάνθη”».

Το όλο θέμα ξεκίνησε όταν άρθρο του Ροδοπίτη δημοσιογράφου στην Εφημερίδα “Φως” Στέφανου Λεμονίδη, κατήγγειλε ότι ο πασαδόρος του ΠΑΟΚ Φίλιπ Ντεσποτόφσκι αγωνίστηκε αντικανονικά καθώς με την επιστροφή του από την Βόρεια Μακεδονία και τις υποχρεώσεις του με τη εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας, δεν έμεινε σε υποχρεωτική καραντίνα 7 ημερών, αναφέροντας ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να μηδενιστεί στον αγώνα με τον Φίλιππο Βέροιας.

Μετά την αναφορά αυτή του Κομοτηναίου δημοσιογράφου, η ΕΣΑΠ έστειλε τον ΠΑΟΚ στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο για περαιτέρω νομικές ενέργειες καθώς προφανώς θεωρεί ότι παραβίασε το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ο ΠΑΟΚ μέχρι εκείνη την στιγμή τηρούσε σιγή ιχθύος περιμένοντας την διευκρίνηση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον Γιώργο Μαυρώτα έτσι ώστε να αποσαφηνιστεί αν ο Ντεσποτόφσκι τελικώς αγωνίστηκε λανθασμένα και ο ΠΑΟΚ πρέπει να τιμωρηθεί. Ο Μαυρωτάς έβγαλε απόφαση, στην οποία ανέφερε ότι «εξαιρούνται του οριζόμενου επταήμερου υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού κατ’ οίκον για αθλητές / τριες και συντελεστές αγώνων που εισέρχονται από την αλλοδαπή» και έτσι αθλητής και ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύουν από τιμωρία ενώ διορθώθηκε και ένα σημαντικό λάθος

Η απόφαση αυτή άναψε την φωτιά στην πλευρά του Ολυμπιακού, ο οποίος ανεπίσημα και μέσω των ΜΜΕ που στηρίζουν τους “ερυθρόλευκους” ξεκίνησε τις επιθέσεις εναντίων της ΕΣΑΠ, του ΠΑΟΚ αλλά και της Κυβέρνησης, μιλώντας για «νέο ρουσφέτι» της τελευταίας προς τους “ασπρόμαυρους” αναφέροντας ως παράδειγμα και την φερόμενη «πολυιδιοκτησία Ξάνθης και ΠΑΟΚ». Χαρακτηριστικά έγραψε ο Λεμονίδης: «Μετά τον Γιώργο Γεραπετρίτη που άλλαξε το νόμο για να μην υποβιβασθεί ο ΠΑΟΚ λόγω πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη, ένα άλλο στέλεχος της κυβέρνησης ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς ζητάει εμμέσως πλην σαφώς με επιστολή του στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την αναδρομική αθώωση του Ντεσποτόφσκι και του ΠΑΟΚ».

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της ΓΓΑ ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αντεπίθεση και με δική του ανακοίνωση επιτέθηκε σε Λεμονίδη και ΕΣΑΠ. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας του ΠΑΟΚ:

“Εν μέσω πανδημίας, γενικών και ειδικών συνθηκών στην κοινωνία γενικότερα και στον αθλητισμό ειδικότερα, η Λίγκα του βόλεϊ φρόντισε με το “καλημέρα” να μας αποδείξει ότι όλο αυτό το διάστημα ήταν σαν να μην πέρασε μία μέρα και πρώτη-πρώτη επέστρεψε στη δική της και συνηθισμένη της κανονικότητα.
Ακολουθώντας τη γραμμή του FOτιSμένου αθλητικού δημοσιογράφου, επαΐοντα σε θέματα βόλεϊ, γνωστού για τις κόκκινες οπαδικές του πεποιθήσεις, ο οποίος σε ρόλο detective, ερευνητή, δικηγόρου και αθλητικού δικαστή, έσπευσε να ανακαλύψει, να αποκαλύψει, να καταγγείλει και να καταδικάσει τη συμμετοχή του αθλητή του Συλλόγου μας Ντεσποτόφσκι στον αγώνα απέναντι στο Φίλιππο Βέροιας (όταν ο ίδιος ο αντίπαλος μας ουδεμία ένσταση έκανε κατά του κύρους του αγώνα), για παραβίαση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, γνωρίζοντας βέβαια ότι ουδεμία βάση είχε η καταγγελία-αποκάλυψη και ότι ήταν θέμα χρόνου να πέσει στο κενό.
Και όπως ήταν αναμενόμενο, ήρθε στις 20 Ιανουαρίου 2021, η διευκρινιστική εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, υπογεγραμμένη από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα κ. Μαυρωτά, στην οποία διευκρινίζονται οι όροι συμμετοχής των αθλητών των εισερχομένων από την αλλοδαπή και με βάση την οποία ο ΠΑΟΚ και ο αθλητής του ουδεμία ευθύνη φέρουν, έχοντας τηρήσει στο απόλυτο το πρωτόκολλο το οποίο ακολουθείται από όλες τις Ομοσπονδίες και το οποίο, πάνω από όλα, συμπλέει με τη γενική λογική και το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Καταγγέλλουμε τον Πρόεδρο της Λίγκας κ. Ταρνατώρο για τη σπουδή του να βγάλει μερικές ώρες μετά τη λήξη του αγώνα ανακοίνωση με την οποία θεωρούσε de facto την παραβίαση του υγειονομικού πρωτοκόλλου από τον ΠΑΟΚ και τον αθλητή του, παραπέμποντας το θέμα στον αθλητικό δικαστή, με τη γελοιότερη, -μέχρι την επόμενη-, ανακοίνωση που θα μπορούσε να βγάλει η Λίγκα.
Περιμένουμε με περιέργεια με βάση ποιες διατάξεις θα κληθούμε, -εάν κληθούμε-, σε απολογία.
Κύριοι, αυτή ήταν η επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων για την οποία “καιγόσασταν” όλο αυτό το διάστημα;
Εσείς οι ίδιοι βάζετε «μπουρλότο» στο πρωτάθλημα που μετά κόπων και βασάνων ξεκίνησε στα μέσα Ιανουαρίου και εν μέσω πανδημίας.
Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι τη στάση σας την υποκίνησε η απώλεια βαθμών από το “χαϊδεμένο” και αγαπημένο σας παιδί στην δική του πρεμιέρα στο πρωτάθλημα.
Κύριε Πρόεδρε της Λίγκας, όπως καταλαβαίνετε, καταφέρατε από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος να γίνετε ο αρνητικός πρωταγωνιστής αυτού με τους λόγους και τις πράξεις σας.
Λίγη τσίπα κ. Ταρνατώρε…
Αναμένουμε στο ακουστικό μας…

Στην ανακοίνωση του ΠΑΟΚ απάντησε από την ιστοσελίδα fosonline ο Στεφανος Λεμονίδης:
Ήταν προφανής ο πανικός του ΠΑΟΚ για τη γκάφα του. Το ότι δεν έκανε ένσταση ο Φίλιππος Βεροίας τον έσωσε. Kαι γι αυτό o σύλλογος της Ημαθίας είναι υπόλογος στον κόσμο του και στο άθλημα. Εμείς τη δουλειά μας κάναμε, αποκαλύψαμε το θέμα. Γι αυτό και η ΕΣΑΠ κάλεσε σε απολογία τον παίκτη και τον ΠΑΟΚ. O σύλλογος της Θεσσαλονίκης ψέγει την ΕΣΑΠ (διοργανώτρια της Volley League) για την παραπομπή του ΠΑΟΚ στον αθλητικό δικαστή για τη συμμετοχή του Ντεσποτόφσκι ξεχνώντας να αναφέρει πως όταν έγινε η παραπομπή η ΕΣΑΠ δεν είχε στα χέρια της την απόφαση της ΓΓΑ και η διοργανώτρια έπρεπε να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού το υγειονομικό πρωτόκολλο και φυσικά να τιμήσει την απόφαση του ΕΟΔΥ και των λοιμοξιωλόγων που άνοιξαν το πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών.Ο ΠΑΟΚ με ανοίκειο τρόπο μας στοχοποιεί. Το λόγο έχουν η ΕΣΗΕΑ και ο ΠΣΑΤ.

Παρακάτω, τοεπίμαχο έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γ. Μαυρωτά: