Μια 11αδα tips για τον αγώνα ΑΟ Ξάνθη – Ιωνικός (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Η Ξάνθη το μεσημέρι δίνει τον πρώτο της εντός έδρας αγώνα για το πρωτάθλημα της Super League 2, τον πρώτο που δεν αφορά την πρώτη τη τάξη επαγγελματική κατηγορία της χώρας από το μακρινό 1989 και τον πρώτο γενικά επίσημο αγώνα που δίνει στο γήπεδο των Πηγαδίων ως ομάδα όχι της Α’ Εθνικής.

Η τύχη τα έφερε έτσι ώστε ν αντιμετωπίζει τον Ιωνικό σε ένα από τα ντέρμπι της αγωνιστικής, αλλά χωρίς τηλεοπτική κάλυψη. Θα υπάρχει ωστόσο live blogging μετάδοση από το ThrakiSportS, όπως σε όλα τα ματς, όπως συμβαίνει από την πρώτη ημέρα που δημιουργήθηκε αυτή η ιστοσελίδα.

Για να σας βάλουμε στο κλίμα του αγώνα, παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε 11 ενδιαφέρουσες πτυχές αυτής της σημαντικής αναμέτρησης.

1. Η Ξάνθη προέρχεται από την ισοπαλία της πρεμιέρας στην Λάρισα με τον τοπικό Απόλλωνα, που σε συνδυασμό με την απογοητευτική εμφάνιση της ομάδας στο β’ ημίχρονο έφερε μια σχετική γκρίνια. Ο Ιωνικός προέρχεται από εκτός έδρας επικράτηση στην Κρήτη επί του Εργοτέλη.

2. Η Ξάνθη πηγαίνει στην αναμέτρηση με τέσσερις απουσίες λόγω τραυματισμών αλλά παρόντες και τους τρεις νεοαποκτηθέντες παίκτες στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου: τον Κροάτη γκολκίπερ Κέλαβα, τον Σέρβο αμυντικό Πέτροβιτς και τον επιθετικό Γιάννη Μυστακίδη. Αναλυτικά οι 22 της αποστολής του Πόποβιτς με ένα κλικ ΕΔΩ.

3. Χωρίς προβλήματα η αποστολή του Ιωνικού, η οποία πέταξε το πρωί της Δευτέρας για την Αλεξανδρούπολη και προπονήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στις εγκαταστάσεις του Πανθρακικού στην Κομοτηνή. Αναλυτικά οι παίκτες που την απαρτίζουν με ένα κλικ ΕΔΩ.

4. Στην αποστολή του Ιωνικού μετέχουν και δύο πρώην παίκτες της Ξάνθης, ο Κάστρο και ο Μπρίτο. Μάλιστα, ο πρώτος που ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος της κυριακάτικης νίκης του Ιωνικού στην Κρήτη, μίλησε στο ThrakiSportS για αυτήν την επιστροφή του στην Θράκη ως αντίπαλος. Διαβάστε τι είπε με ένα κλικ ΕΔΩ.

5. Στην δυάδα των παικτών αυτών θα προστεθεί και ένας τρίτος, καθώς όπως ανακοίνωσε η ΑΕΛ συμφωνήθηκε να παραχωρηθεί στον Ιωνικό ο Βαγγέλης Πλατέλλας, που επίσης έχει περάσει από την Ξάνθη. Περισσότερα με ένα κλικ ΕΔΩ.

6. Υπάρχουν άλλοι έξι παίκτες που έχουν φορέσει την φανέλα των δυο ομάδων συν ο νυν προπονητής της Αλεξανδρούπολης Νίκος Ουσταμπασίδης που έκανε μεγάλη καριέρα ως παίκτης στον Ιωνικό αλλά βρέθηκε ως βοηθός προπονητή στην Ξάνθη. Θυμηθείτε το σχετικό αφιέρωμα του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ.

7. Οι δυο ομάδες έχουν ζήσει μαζί την μεγάλη στιγμή της ανόδου στην Α’ Εθνική αφού και οι δύο ανέβηκαν για πρώτη φορά στα μεγάλα σαλόνια το 1989. Η Ξάνθη ως πρωταθλήτρια και έμελλε από τότε να μην πέσει ποτέ παρά μονάχα το περασμένο καλοκαίρι και με τον γνωστό τρόπο. Ο Ιωνικός είχε κατακτήσει την τρίτη θέση και είχε ανέβει μαζί της.

8. Από τότε οι δυο ομάδες μέτρησαν αρκετούς μεταξύ τους αγώνες, με την γενική τάση να είναι υπέρ της Ξάνθης (13 νίκες, 8 ήττες και 11 ισοπαλίες). Ωστόσο οι κοινοί τους αγώνες σταματούν προς τα τέλη της δεκαετίας του ’00 καθώς τότε υποβιβάστηκε ο Ιωνικός και έκτοτε δεν μπόρεσε ποτέ να ανέβει στην Α’ Εθνική. Θυμηθείτε την προϊστορία με ένα κλικ ΕΔΩ.

9. Ειδικά στην έδρα της Ξάνθης η Ξάνθη έχει 11 νίκες, 4 ματ έληξαν ισόπαλα και μετρά μόνο μια ήττα. Η ήττα αυτή όμως είναι στο παλιό γήπεδο, αυτό του ΑΟΞ. Από τότε που πήγε στα Πηγάδια το 2004 έδωσε τρία ματς εκ των οποίων κέρδισε τα δύο, ενώ το ενδιάμεσο ήταν ισόπαλο. Και πάλι θυμηθείτε λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Αν και υπήρχε η αντίθετη αίσθηση, το ματς (που λόγω της πανδημίας είναι κεκλεισμένων τω θυρών) δεν έχει τηλεοπτική κάλυψη. Θα μπορεί να υπάρχει μόνο ραδιοφωνική ενημέρωση και φυσικά το καθιερωμένο live blogging του ThrakiSportS.

11. Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Μελέτης Γιουμαντζίδης του Συνδέσμου Πέλλας με βοηθούς τους Σάββα της ΕΠΣ Σερρών και Δέλιο της ΕΠΣ Πέλλας. Ωστόσο υπήρξε θέμα με την αντικατάσταση του τέταρτου, αφού αντί για τον Κομοτηναίο Χρήστο Κακουλίδη που είχε ανακοινωθεί αρχικά, ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Πουλικίδης της ΕΠΣ Δράμας. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Γιάννης Στρατούδης της ΕΠΣ Έβρου. Θυμηθείτε αναλυτικά τους ορισμούς και συνολικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής με ένα κλικ ΕΔΩ.