Κύπελλο Ελλάδας: Βασικός ο Σβάρνας και Μάνταλος από τον πάγκο στην καθαρή νίκη της ΑΕΚ επί του Απόλλωνα

Έχοντας μία ενδεκάδα με πολλές αλλαγές η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης για την 6η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και βρίσκεται με το ένα πόδι στα προημιτελικά του θεσμού.

Στην ενδεκάδα που παρέταξε ο Μανόλο Χιμένεζ βρέθηκε βασικός ως στόπερ ο πρώην αμυντικός του ΑΟΞ Στράτος Σβάρνας, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Πέτρος Μάνταλος αλλά και ο Γιώργος Αθανασιάδης. Για τον Απόλλωνα ο τρις φορές πρώην τεχνικός της Ξάνθης Γιώργος Παράσχος είχε στο αρχικό σχήμα τον Χρήστο Λισγάρα, ενώ δεν αγωνίστηκε ο Δήμος Μπαξεβανίδης.

Με την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ καθώς μόλις στο 7′ ο Σιμάνσκι πλάσαρε από κοντά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο χωρίς να χρειαστεί να «φορτσάρουν» ιδιαίτερα.

Στην επανάληψη ο Ισπανός τεχνικός της «Ένωσης» έβαλε τους βασικούς ποδοσφαιριστές του στην επίθεση, μεταξύ των οποίων και τον Κομοτηναίο μεσοεπιθετικό Πέτρο Μάνταλο, ώστε να καθαρίσει την υπόθεση νίκη και πρόκριση. Απέναντι σε έναν Απόλλωνα που δεν ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο (παρότι ήταν πίσω στο σκορ), η ΑΕΚ βρήκε λίγο πριν το τέλος και δεύτερο γκολ· στο 88′ ο Μάνταλος κοντρόλαρε και μοίρασε στον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος από κοντά έκανε το τελικό 2-0.

Η ρεβάνς των δύο ομάδων στο γήπεδο της Ριζούπολης έχει προγραμματιστεί σε δύο εβδομάδες.