Κύπελλο Ελλάδας: Οι αλλαγές του Μάντζιου έδωσαν προβάδισμα πρόκρισης στον Άρη επί του Αστέρα του Ράσταβατς

Για το πρώτο παιχνίδι της 6ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ο Άρης του Άκη Μάντζιου επικράτησε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στο «Βικελίδης» και έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης με καθαρό σκορ.

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι του Σέρβου πρώην τεχνικού της Ξάνθης Μίλαν Ράσταβατς κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στον ρυθμό που ήθελαν καθώς εγκλώβισαν τα επιθετικά «όπλα» του Άρη και δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα· ωστόσο οι Αρκάδες επιθετικά δεν μπορούσαν επίσης να δημιουργήσουν επικίνδυνες στιγμές. Μία από τις λίγες καλές φάσεις έγινε στο 23′, με το νεαρό πορτιέρε του Αστέρα Τσιφτσή να αποκρούει με το κεφάλι το τελείωμα του Μάνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ο πρώην προπονητής του Πανθρακικού προχώρησε σε αλλαγές, βάζοντας στο παιχνίδι τους Μαντσίνι και Μπερτόγλιο. Οι δύο Αργεντίνοι τον δικαίωσαν στον μέγιστο βαθμό, καθώς με το μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο έδωσαν τη νίκη για τους «κίτρινους». Αρχικά στο 69′ ο Μαντσίνι με κεφαλιά έκανε το 1-0, ενώ στο 76′ Μαντσίνι και Μπερτόγλιο συνεργάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να πλασάρει εύστοχα και να διαμορφώνει το τελικό 2-0.

Βασικός για τον Αστέρα ήταν ο πρώην χαφ του Πανθρακικού Χουάν Μουνάφο, με τον Αργεντίνο να έχει σημαντικό ρόλο στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του. Δέχτηκε κίτρινη κάρτα στο 33′, ενώ αντικαταστάθηκε στο 73′.

Το αποτέλεσμα αυτό δίνει ένα σαφές προβάδισμα πρόκρισης για τους Θεσσαλονικείς και μάλιστα με καθαρό σκορ, ενόψει της ρεβάνς του «Θ. Κολοκοτρώνης» σε δύο εβδομάδες.