Κύπελλο Ελλάδας: Κράτησε το μηδέν ο Γκαραβέλης και ο Βόλος έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση

Καθαρό προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε ο Βόλος που επικράτησε με 2-0 του ΟΦΗ για το πρώτο παιχνίδι της 6ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Για τους γηπεδούχους επέστρεψε κάτω από τα γκολπόστ ο πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης Θανάσης Γκαραβέλης, ενώ βασικός αγωνίστηκε και ο Ουρουγουανός πρώην παίκτης του ΑΟΞ Ζεάν Μπαριέντος. Για τον ΟΦΗ βασικός ήταν ο πρώην εξτρέμ του ΑΟΞ Φάμπιο Στάρτζεον αλλά και ο Πασχάλης Στάϊκος.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες ήταν ισορροπημένες από πλευράς ρυθμού, δίνοντας έμφαση στην τακτική με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλές ευκαιρίες. Σε μία εξ αυτών, στο 10′ ο Στάρτζεον απειλήσε με σουτ το οποίο όμως ο Γκαραβέλης απέκρουσε εύκολα.

Στην επανάληψη όμως ο Βόλος ήταν σαφώς ανώτερος του ΟΦΗ και από τα πρώτα λεπτά έθεσε τα θεμέλια της νίκης. Στο 52′ ο Μπαριέντος πάσαρε στον Μαρτίνες ο οποίος αφού γύρισε ωραία το σώμα του για να αποφύγει τον Στάικο, σούταρε με το αριστερό για το 1-0. Στο 85′ ο Βόλος πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, με τον Μήτογλου ύστερα από φάση διαρκείας να διαμορφώνει από κοντά το τελικό 2-0.

Με τη νίκη αυτή ο Βόλος πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει και της ρεβάνς στο Ηράκλειο σε δύο εβδομάδες.