Εγκώμια Κασναφέρη για Παράσχο και… Πανόπουλο: «Χάρη στον Χρήστο έκανα το χόμπι μου επάγγελμα»

Μεγάλη συνέντευξη στον Over FM παραχώρησε ο τιμ μάνατζερ του Απόλλωνα Σμύρνης Γιώργος Κασναφέρης, μιλώντας για την νυν ομάδα του αλλά και γενικότερα για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικο ποδοσφαιρο. Αποκάλυψε μάλιστα ότι χάρη στον Χρήστο Πανόπουλο έχει γίνει παράγοντας στον χώρο.

«Η δουλειά που έχει κάνει ο Παράσχος εδώ και 4-5 μήνες είναι πάρα πολύ σημαντική. Μεγάλο μπράβο σε όλο το τιμ και στους ποδοσφαιριστές φυσικά. Όλοι επικοινωνούν, όλοι είναι κοντά και υπάρχει καλό κλίμα. Όλη η Ελλάδα βλέπει τον Απόλλωνα Σμύρνης ότι παίζει ποδόσφαιρο καλό και με κατοχή μπάλας και με επιθετικές βλέψεις.

Κοιτάξαμε όλους τους αντιπάλους στα μάτια. Μας στεναχώρησαν με τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και με τον Αστέρα Τρίπολης αυτά που έγιναν, αλλά μην γυρίζουμε πάλι στα ίδια… Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους, μένουμε ταπεινοί και προχωράμε…», τόνισε αρχικά ο Κασναφέρης.

Για το ότι η ομάδα τα πάει περίφημα εκτός έδρας, αλλά όχι εντός ανέφερε: «Σκεφτόμαστε να κάνουμε αίτηση στη Σούπερ Λίγκα 1 να παίζουμε μόνο εκτός έδρας… Στη Ριζούπολη κάποιο αόρατο χέρι μας σταυρώνει και μας κάνει βουντού. Τρώμε ένα κρύο γκολ, υπάρχει κάποιο διαιτητικό λάθος, όλο κάτι συμβαίνει και δεν μπορούμε να πάρουμε νίκη».

-ια τις δυσκολίες στο ξεκίνημα της σεζόν, που παρόλα αυτά όμως δεν επηρέασαν την ομάδα, σχολίασε: «Η ομάδα έπαιζε μπαράζ 29 Αυγούστου, ξεκινήσαμε αρχές Σεπτέμβρη, μετά είχαμε κρούσματα κορωνοϊού, ουσιαστικά ήμαστε χωρίς προετοιμασία, με δύο φιλικά μόνο και όλοι μαζί ξεκινήσαμε προπονήσεις στις 15 Σεπτέμβρη! Έχουμε την τύχη και ευτυχία μέσα σε αυτή την κρίση να έχουμε μια διοίκηση ισχυρή, τον κύριο Μονεμβασιώτη που ζει για την ομάδα! Μας παρέχει τα πάντα. Αυτή η οικονομική σταθερότητα και συνέπεια μας δίνει μεγάλη δύναμη να δουλέψουμε απερίσπαστοι. Η συμβολή της διοίκησης είναι πολύ σημαντική. Είναι ένα παζλ το ποδόσφαιρο. Όλοι παίζουν τον ρόλο τους. Είναι συνδυασμός. Ένα αρμονικό παζλ υπάρχει στον Απόλλωνα. Τι να πω, πέρα από το προπονητικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές… Από τον Αντώνη Μανικα, που είναι ο τεχνικός διευθυντής μέχρι τον οδηγό του πούλμαν, όλοι συμβάλουν. Με όρια, με αλληλοσεβασμό, όλοι μοχθούμε».

Για τους επόμενους στόχους του Απόλλωνα στη συνεχεια του πρωταθλήματος ανέφερε: «Ελπίζουμε να σπάσουμε την κατάρα στη Ριζούπολη, αρχής γεννωμένης με τον Άρη το Σάββατο, να σωθούμε όσο πιο νωρίς και να πάμε για ότι καλύτερα. Έχουν δείξει τα παιδιά τσαμπουκά, αγωνιστικότητα και έχουν βγάλει αντίδραση και στις ατυχίες και στα άσχημα αποτελέσματα και στις αδικίες. Δεν έβαλαν κάτω το κεφάλι τα παιδιά και μετά από δύο ήττες σε ματς που ήμασταν πολύ καλύτεροι, αναφέρομαι με τον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης. Δεν έχουμε βάλει όριο βαθμών που δίνει την παραμονή. Εμείς θέλουμε να τα δίνουμε όλα. Η εμπειρία δείχνει ότι οι 30 βαθμοί δίνουν σωτηρία πάντως».

Για τον Κλάτενμπέργκ είπε: «Στο τέλος του χρόνου θα δούμε αν έχει κάνει καλά τη δουλειά του. Υπάρχουν και θετικά και αρνητικά. Είναι ερωτηματικό ότι έβαλε ξένο διαιτητή και στο Βόλος – Λαμία! Δεν θέλω να σκαλίσω το θέμα περισσότερο, η διοίκηση έχει τοποθετηθεί… Ο Περέιρα δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο, τώρα ήρθε ένας άλλος ξένος, δεν ξέρουμε τι θέλει να κάνει. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα εξηγήσει σε όλους τι όραμα έχει.

Για το VAR είπε: «Δεν θα σταματήσουν τα παράπονα και τα λάθη ποτέ. Αυτό που έχει αλλάξει τώρα είναι το VAR. Δεν έχει καταφέρει η ελληνική διαιτησία να έχει μια ομοιομορφία με το VAR. Το VAR ήρθε για να διορθώσει ένα σοβαρό λάθος, όχι για να γίνει διαγωνισμός για να ψάχνεις ένα λαθάκι και για φανεί ότι ο ένας διαιτητής είναι καλύτερος από τον άλλον… Με τον Παναθηναϊκό, είχαμε 15 λεπτά καθυστερήσεις για τις τρεις φάσεις. Χάνεται η ομορφιά του αγώνα έτσι. Μπαίνει γκολ και περιμένεις το VAR για να πανηγυρίσεις! Το VAR πρέπει να είναι ίδιο προς όλους, όταν παίζει ο μεγάλος με τον μικρό το VAR γέρνει… Μπαίνει στο VAR ανθρώπινος παράγοντας με τον VARίστα, δεν έχουμε καταφέρει να υπάρχει αντικειμενική απεικόνιση κάθε φάσης. Δεν τον έχουμε συναντήσει τον Κλάτενμπέργκ … Και είναι άλλο να εκφράσεις παράπονα και άλλο να σας ακούσει με προτάσεις. Αναλύσαμε φάσεις, κάναμε ανακοινώσεις, μιλήσαμε… Τι να πω ξανά. Να το διαχειριστούμε εσωτερικά πλέον το θέμα της διαιτησίας».

Για το φαινόμενο με τις μηνύσεις κατά διαιτητών είπε: «Όποιος βάζει κάποια χρήματα θέλει να τα προασπίσει . Η κάθε διοίκηση το βλέπει ως λύση. Αυτό μπορεί να βοηθήσει και τους διαιτητές να είναι πιο προσεκτικοί…». Στο ερώτημα ξένοι ή Έλληνες διαιτητές είπε: «Είμαι υπέρ και του Έλληνα διαιτητή και του αρχιδιαιτητή, αλλά πρέπει να καθίσουν όλοι και να τα βρουν. Με τον ξένο μπαμπούλα δεν γίνεται τίποτα. Ούτε βελτιώνεται ο Έλληνας διαιτητής με το να παίζουν όλα τα μεγάλα παιχνίδια οι ξένοι. Πρέπει να μένουν και στις πιο μικρές κατηγορίες τα παιδιά περισσότερο, να αποκτήσουν εμπειρίες και προσωπικότητα. Είμαι υπέρ των Ελλήνων με τα λαθάκια τους. Δεν νομίζω ότι άλλαξα πολλά με τους ξένους διαιτητές αυτά τα τέσσερα χρόνια που έχουμε… Υπάρχουν πολλά επιτυχημένα μοντέλα διαιτητών στο εξωτερικό και χρήματα καλά. Να δώσει 30-40-50 χιλιάρικα, όχι 100 και 120 που είναι έξω…

Για το ποιος ρόλος του ταιριάζει καλύτερα του ίδιου ο Γιωργος Κασναφέρης απάντησε: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα! Ο ρόλος του τιμ μάνατζερ μου αρέσει περισσότερο, αυτή η επαφή με τους ποδοσφαιριστές. Είναι τρόπος ζωής το ποδόσφαιρο, είναι η ζωή μου! Είχα την τύχη ο Χρήστος Πανόπουλος να μου δώσει την ευκαιρία να κάνω επάγγελμα το χόμπι μου και έτσι είμαι 12 χρόνια σε αυτό το παραγοντικό χώρο. Βέβαια μεγαλώνουμε και βαραίνουμε».

Για το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού έναντι των υπόλοιπων ομάδων σχολίασε: «Ο Ολυμπιακός φαίνεται το τεράστιο φαβορί. Ο Ολυμπιακός έχει τον ίδιο προπονητή για μια τριετία. Χτίζει έτσι ομάδα! Και έτσι βλέπεται ότι αν και αλλάζει το ρόστερ ο Ολυμπιακός είναι πάντα δυνατός. Η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν η παραμονή Μαρτίνς, που έβαλε τη φιλοσοφία του. Η μεγάλη διαφορά από τους άλλους είναι αυτή».

Τέλος, για τη μη έναρξη της Football League και της Γ’ Εθνικής και το ποιος φταίει: «Συνδυασμός είναι η μη έναρξη. Όπως και με την τηλεκπαίδευση, το βλέπω με την κόρη μου που είναι στη Γ’ Λυκείου. Σε άλλο πλανήτη είναι… Φταίει η πολιτεία και η ΕΠΟ, οι λοιμωξιολόγοι είναι οι κλασικοί γιατροί, κάτσε μέσα θα σου πουν. Εμείς κάνουμε κάθε εβδομάδα τεστ, είμαστε οι πιο υγιείς. Στα εργοστάσια γίνεται αυτό, στα ΜΜΜ που στοιβάζονται; Δεν γίνεται να μην ξεκινά η FootballLeagueμε τόσες άλλες ομάδες. Καλαμάτα, Νίκη Βόλου και άλλες έχουν επενδύσει. Τόσοι άνθρωποι. Και κάποια στιγμή πολιτεία και ΕΠΟ να βάλουν ένα πλάνο 5ετίας! Δεν γίνεται κάθε χρόνο η Σούπερ Λίγκα 2 να παρακαλάει και να περιμένει την ΕΡΤ για τηλεοπτικό συμβόλαιο για να πάρει 150.000 ευρώ κάθε ομάδα με έξοδα τουλάχιστον 600.000. Έτσι μοιραία θα μπουν και αυτοί που έχουν τρέλα για το ποδόσφαιρο και την ομάδα τους, αλλά και κάποια λαμόγια».