Παρέμεινε στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας ο Χατζηκωνσταντίνου, αρνήθηκε να μπει ο έτερος Εβρίτης

Παρά τις έντονες πιέσεις που φέρονται να ασκήθηκαν και παρά το γεγονός ότι ο ιδιος ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε ότι ακούει πως επίκεινται και άλλες παραιτήσεις από το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, η τελευταία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατέστη σαφές ότι άλλες παραιτήσεις δεν υπήρξαν και δεν θα υπάρξουν.

Κατά συνεπεια παραμένει στην θέση του ως μέλος του ΔΣ της ΕΙΟ και με καθήκοντά εφόρου Βορείου Ελλάδος ο πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρουπολεως Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου. Από την ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι μετά τις τρεις παραιτήσεις, τα εναπομείναντα μέλη του ΔΣ της Ιστιοπλοΐκης Ομοσπονδίας συνεδρίασαν την Δευτέρα και αποφάσισαν αφενός να κάνουν δεκτές τις παραιτήσεις και τις αντικαταστάσεις αυτών από αναπληρωματικά μέλη με συνακόλουθη αναδιάρθρωση αρμοδιοτήτων, αφετέρου να ορίσουν τις εκλογές για τις 14 Μαΐου.

Από την αναδιάρθρωση προκύπτει ότι ο κορυφαίος Εβρίτης αθλητικός παράγοντας (και όχι μόνο καθώς τυγχάνει και διευθυνων συμβουλος του ΟΛΑ) παρέμεινε στην θέση του. Ωστόσο από την άλλη ανακοίνωση γίνεται αντιληπτό, αν και δεν αναφέρεται, ότι ο έτερος Εβρίτης που αναφερόταν , ο επίσης Αλεξανδρουπολίτης Μιχάλης Μπολάκης αρνήθηκε να ενταχθεί στο ΔΣ της ΕΙΟ μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις και τις καταγγελίες που έγιναν από την ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου αλλά και από τον επίσης χρυσό ολυμπιονίκη Νικόλα Κακλαμανάκη.

Οπως έγραψε το πρωί της Δευτέρας το ThrakiSportS ο Μπολάκης ήταν αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ, ένα από τα τέσσερα που υπήρχαν. Μετά τις τρεις παραιτήσεις από το ΔΣ αλλά και την παραίτηση του πρώτου αναπληρωματικού, θα περίμενε κανείς να αναβαθμιστεί σε κανονικό μέλος του ΔΣ. Τελικά όμως οι τρεις παραιτηθέντες αντικαταστάθηκαν από μόλις δύο αναπληρωματικά μέλη, ενώ το όνομα του Μπολιάκη όπως και των υπόλοιπων παραιτηθέντων αφαιρέθηκε από την σχετική ενότητα της επίσημης ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας.

Την ίδια ώρα ο Γιάννης Παπαδημητρίου, εκ των τριών παραιτηθέντων μελών της διοίκησης της ΕΙΟ και επικεφαλής της παράταξης Φρέσκος Άνεμος που θα διεκδικήσει την ηγεσία της στις εκλογές, με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «η διοίκηση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ακόμα και αυτές τις κρίσιμες ώρες που έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στο άθλημα μας, επιβεβαιώνει αυτό που κατ’ επανάληψη έχω δηλώσει, ότι βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Ο μοναδικός τους στόχος είναι να παραμείνουν αγκυλωμένοι στις καρέκλες τους ώστε να μεταβιβάσουν τις εξουσίες τους σε «συγγενικά» τους πρόσωπα».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι αντί μίας δημόσιας συγγνώμης ή έστω ενός απολογητικού δελτίου τύπου, για την καταγγελία της Ολυμπιονίκη μας Σοφίας Μπεκατώρου και όσα τραγικά ακολούθησαν από την πλευρά της Ομοσπονδίας, το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να ανακοινώσουν την προκήρυξη των εκλογών. «Εκ των πραγμάτων αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων, γεγονός που πλέον γνωρίζει μέσα από αυτές τις τραγικές εξελίξεις ολόκληρη η οικογένεια της ιστιοπλοΐας και της ελληνικής κοινωνίας. (…) Αισθάνομαι ντροπή για αυτή την διοίκηση και καλώ έστω και τώρα, συναισθανόμενοι τις ευθύνες τους να παραιτηθούν άμεσα, προκειμένου να περισώσουν την σοβαρότητά τους», καταλήγει η δήλωση του Παπαδημητρίου.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΙΟ αναφέρει:

Σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δ.Σ της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα τα εξής: 
1. Να κάνει δεκτές τις παραιτήσεις των κ.κ. Αδαμόπουλου, Παπαδημητρίου και Χριστόπουλου. 
2. Να αντικατασταθούν από τα αναπληρωματικά μέλη, την Ελένη Σιάγκρη και τον Αριστείδη Ρούσση. 
3. Να γίνει ανασυγκρότηση του Δ.Σ που πλέον θα αποτελείται από τους κάτωθι παράγοντες 
Πρόεδρος: Αντώνης Δημητρακόπουλος, 
Αντιπρόεδροι: Αγγελική Σέρφα Βεντουρή, Γιώργος Παπαστεφάνου και Αθανάσιος Πατητάρος, 
Γενική γραμματέας: Ανδρονίκη Αναστασίου, 
Ειδική γραμματέας Ελένη Σιάγκρη, 
Ταμίας: Ιωάννης Βασιλειάδης 
Αναπληρωτής ταμίας: Παντελής Παυλίδης 
Έφορος εκδηλώσεων και χορηγιών: Χρήστος Δημητράκος 
Έφορος υλικού Αριστείδης Ρούσσης 
Έφορος εθνικών ομάδων: Ιωάννης Μπέης 
Έφορος εγκαταστάσεων: Δημήτρης Κακαλίκας 
Μέλος: Απόστολος Παπαθανασίου 
Έφορος Β. Ελλάδος: Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου. 
4. Την προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης και των άλλων οργάνων της ΕΙΟ στις 14 Μαρτίου όπου οι εκπρόσωποι των σωματείων και μόνον αυτοί θα αποφασίσουν δημοκρατικά για την επόμενη ημέρα στην ιστιοπλοΐα.