Γίνεται «Ηπειρώτης» ο Γιούρι Λοντίγκιν καθώς συμφώνησε με τον ΠΑΣ Γιάννινα

Πολύ κοντά στην επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται ο Γιούρι Λοντίγκιν καθώς φέρεται πλέον να έχει συμφωνήσει σε όλα με τον ΠΑΣ Γιάννινα ώστε να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

Το ενδιαφέρον του «Άγιαξ της Ηπείρου» για τον πρώην τερματοφύλακα της Ξάνθης και ιδιαίτερα αγαπητό στην Θράκη Γιούρι Λοντίγκιν ήταν γνωστό τις τελευταίες περίπου 10 μέρες, οπώς είχε γραφτεί σε αρκετά μέσα μεταξύ των οποίων και το ThrakiSportS.

Το ενδιαφέρον αυτό μετουσιώθηκε και σε συνεργασία καθώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε όλα, με τον Λοντίγκιν να αναμένεται εντός της ημέρας στα Ιωάννινα ώστε να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο 30χρονος τερματοφύλακας αποτελεί παλιό γνώριμο του ελληνικού πρωταθλήματος έχοντας αγωνιστεί σε Ξάνθη (από το 2009 μέχρι το 2013 και με ενδιάμεσο σταθμό το μονοετή δανεισμό στον Εορδαϊκό την σεζόν 2010-11) και πέρυσι Ολυμπιακό.

Το καλοκαίρι του ’13 η ομάδα της Θράκης προχώρησε  στην πώληση των δικαιωμάτων του τερματοφύλακα (είναι γεννημένος από Ελληνίδα μητέρα και Ρώσο πατέρα κι έχει παντρευτεί Ελληνίδα) στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Με την Ζενίτ ο Λοντίγκιν έπαιξε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Champions League – Europa League) και συγχρόνως άνοιξε την πόρτα της Εθνικής Ρωσίας, με την οποία έχει συνολικά 11 συμμετοχές, με το ντεμπούτο του να γίνεται στις 19 Νοεμβρίου του 2013 κι έξι μήνες αφότου ξεκίνησε να αγωνίζεται στη Ζενίτ. 

Τον Ιανουάριο του΄19 επέστρεψε στην Ελλάδα για να παίξει ως δανεικός για έξι μήνες στον Ολυμπιακό, ωστόσο κινήθηκε στη… σκιά του Σα και έγραψε μόλις τρεις συμμετοχές με τα γάντια της πειραϊκής ομάδας. Επέστρεψε στη Ζενίτ και ξαναέφυγε με προορισμό την Τουρκία και την Γκαζιάντεσπορ.

Τον περασμένο Φεβρουάριο αποχώρησε από τη γειτονική χώρα και υπέγραψε στην ρωσική Άρσεναλ Τούλα από την οποία έμεινε ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι.