Οι Θρακιώτες αθλητές του αιώνα: Η πορεία του Νίκου Σαμαρά ως τον τελικό

Ο Νίκος Σαμαράς θα αντιμετωπίσει τον Κώστα Γκατσιούδη στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού που διοργάνωσε μεταξύ των αναγνωστών του το ThrakiSportS για την ανάδειξη του κορυφαίου θρακιώτη αθλητή στον ένα αιώνα ελεύθερης Θράκης.

Η ψηφοφορία του μεγάλου τελικού θα ξεκινήσει από το βράδυ της Τρίτης μέχρι και τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί την τελευταία ημέρα του μήνα, την προσεχή Κυριακή 31 Ιανουαρίου. Σε αυτήν την ανάρτηση συνοψίζεται η πορεία του Σαμαρά ως αυτόν τον τελικό.

Ο αείμνηστος «Αετός του Εβρου», που έφερε τον ΑΟ Ορεστιάδας στα ευρωπαϊκά σαλόνια, αρχικά επιλέχθηκε μεταξύ των 16 κορυφαίων που τέθηκαν στην ψηφοφορία του αναγνωστικού κοινού του ThrakiSportS με την αφορμή της συμπλήρωσης 100 ετών από την ενσωμάτωση του γεωγραφικού μας διαμερίσματος στον εθνικό κορμό.

Στον πρώτο γύρο ο Νίκος Σαμαράς τέθηκε αντιμέτωπος με τον παλιο ξανθιώτη πρωταθλητή του τένις Λάζαρο Στάλιο. Ψήφισαν λίγο πάνω από 500 άτομα και ο «Σαμ» προκρίθηκε με συντριππτικό ποσοστό κοντά στο 95% στην επόμενη φάση των οκτώ.

Στα προημιτελικά ο «Σαμ» βρέθηκε να κοντράρεται με τον Ξανθιώτη παλαίμαχο πλέον ποδοσφαιριστή Βασίλη Τοροσίδη. Ψήφισαν πάνω από 1.000 άτομα και ο «Αετός» έλαβε περίπου το 60% των φήφων και πέρασε στην τετράδα.

Στα ημιτελικά, τέλος, ο Νίκος Σαμαράς αντιμετώπισε τον επίσης Εβρίτη παλαίμαχο βολεϊμπολίστα Σάκη Μουστακίδη. Ψήφισαν πάνω από 1.800 άτομα και ο «Σαμ» έλαβε το 62% των ψήφων και προκρίθηκε στον τελικό.

[Total_Soft_Poll id=”12″]

[Total_Soft_Poll id=”17″]

[Total_Soft_Poll id=”19″]