Από την Θράκη δύο μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας – Ασφυκτικές πιέσεις για να παραιτηθούν

Από την Θράκη και συγκεκριμένα από την Αλεξανδρούπολη προέρχονται δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, η οποία βάλλεται πανταχόθεν για την αρχική στάση που κράτησε απέναντι στην καταγγελία βιασμού της Σοφίας Μπεκατώρου.

Ο ένας είναι ο πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης και διευθυνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου, ο οποίος φέρει το αξίωμα του εφόρου Βορείου Ελλάδος. Ως αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ αναφέρεται ο γνωστός Εβρίτης φωτογράφος Μιχάλης Μπολιάκης, επίσης μέλος του ΝΟΑ.

Τις τελευταίες ώρες ασκούνται πολλές πιέσεις να παραιτηθούν από τις θέσεις που έχουν στην Ομοσπονδία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την στάση της στην υπόθεση Μπεκατώρου. Η Ομοσπονδία δέχτηκε πολλά πυρά για την ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή, πριν γίνει γνωστό το όνομα του φερόμενου βιαστή, αφήνοντας υποννοούμενα για τον χρόνο που που έγινε η καταγγελία.

Ηδη από το ΔΣ της ΕΙΟ έχει παραιτηθεί ο καταγγελόμενος ως βιαστής της Μπεκατώρου αλλά και ο Γιάννης Παπαδημητρίου, έφορος των Εθνικών Ομάδων, ο οποίος έχει διαχωρίσει την θέση του από την διοίκηση και εμφανίζεται εδώ και μήνες ως διεκδικητής της προεδρίας στις επικείμενες εκλογές της Ομοσπονδίας. Επίσης, την παραίτηση του υπέβαλε την Κυριακή ο Γιώργος Χριστόπουλος από τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου και ο Λάζαρος Τσαλίκης, εκπρόσωπος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης στο ΔΣ ενώ το πρωί της Δευτέρας παραιτήθηκε και ο Δημήτρης Χριστοδούλου του ΝΟ Ρόδου, που είναι 1ο αναπληρωματικό μέλος και με δεδομένες τις προαναφρθεισες παραιτήσεις θα καλούνταν πρώτος να καλύψει καποια από τις θέσεις αυτές.

Ο ένας μετά τον άλλον βγαίνουν Ναυταθλητικοί Ομιλο της χωρας που καλούν τα εναπομείναντα μέλη της Ομοσπονδίας να αλλάξουν τακτική και ενδεχομένως να παραιτηθούν και αυτά. Την ίδια στιγμή, μέσα ενημέρωσης που φέρονται να απηχούν τις θέσεις και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη αναφέρουν ξεκάθαρα ότι οποιοι δεν παραιτηθούν και δεν διαχωρήσουν με αυτον τον τρόπο την θέση τους από την νυν διοίκηση της Ομοσπονδίας, ουσιαστικά σύντομα θα αποτελέσουν παρελθόν από την μελλοντική άρχουσα τάξη αυτής.

Υπό αυτές τις συνθήκες, θεωρείται βέβαιο ότι πιέσεις για παραίτηση ασκούνται και στον πρόεδρο του ΝΟΑ Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου, που τυγχάνει και προσωπικός φίλος του Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και στον Μιχάλη Μπολάκη που μπορεί να είναι αναπληρωματικό μέλος αλλά με τόσες παραιτήσεις θα κληθεί σιγουρα, αν δεν παραιτηθεί και αυτός, να καλύψει την κενή θέση κάποιου παραιτηθέντα. Ωστοσο αυτή δεν είναι μια εύκολη απόφαση, αφού τέτοιες παραιτήσεις θα αφήσουν εκτός την Θράκη από το ΔΣ της Ομοσπονδίας και αν δεν επέλθει στις εκλογές η αλλαγή στην διοίκησή της, θα σημαίνει ότι ο ΝΟΑ θα μείνει εκτός λήψης αποφάσεων στην επόμενη μέρα.