Super League: Ξέσπασε με τριάρα στον ΟΦΗ των βασικών Στάρτζεον και Σταϊκού ο ΠΑΟΚ του Γκαρσία

Στις εκτός έδρας επιτυχίες επέστρεψε ο ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία που επικράτησε του ΟΦΗ με 0-3 στο Ηράκλειο στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Ουρουαγουανός τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» που ως ποδοσφαιριστής έκλεισε την πλούσια καριέρα του στην Ξάνθη κατέβασε την ομάδα στο γήπεδο με σχηματισμό 4-2-3-1, επαναφέροντας μετά από αρκέτα μεγάλο χρονικό διάστημα τον Σέρβο πρώην τερματοφύλακα του ΑΟΞ Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Με 5-3-2 παρέταξε από την πλευρά του ο Γιώργος Σίμος τους γηπεδούχους, έχοντας βασικούς τους Πασχάλη Στάικο και Φάμπιο Στάρτζεον.

Ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που από την αρχή του αγώνα δημιουργούσε ευκαιρίες, με κύριο εκφραστή αυτών τον Τσέχο επιθετικό του Κρμέντσικ, ο οποίος είχε και δοκάρι στο 19′. Τα δεδομένα στο παιχνίδι άλλαξαν στο 26′ καθώς ο διαιτητής Παπαπέτρου (με τη συμβολή του VAR) απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Βάτερμαν για μαρκάρισμα εκτός περιοχής στον Τζόλη. Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα ο ΠΑΟΚ πίεσε ασφυκτικά τους Κρητικούς και στο δεύτερο ημίχρονο καθάρισε το υπέρ του αποτέλεσμα.

Αρχικά στο 48ο λεπτό ο Τζόλης ύστερα από σέντρα του Βιεϊρίνια από τα δεξιά μπήκε πρώτος στην μπάλα αντί του Ουές και σημείωσε το 0-1· πέντε λεπτά αργότερα, στο 53′, ο Μούργκ γύρισε την μπάλα στην περιόχη και ο Βαρέλα με σουτ νίκησε τον Σωτηρίου, ο οποίος παρότι βρήκε απόκρουση δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 0-2. Οι Θεσσαλονικείς δεν στάματησαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να διεκδικούν και άλλα τέρματα· και πέτυχαν ακόμη ένα στο 67′ με πλασέ από κοντά του Κρμέντσικ. Ένα λεπτό αργότερα αποχώρησε ως αλλαγή ο πρώην εξτρέμ της Ξάνθης Φάμπιο Στάρτζεον για να περάσει στον αγώνα ο Γρίβας.

Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΟΚ πέρασε προσωρινά στην 2η θέση με 35 βαθμούς και παρέμεινε στο -10 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό· ενώ ο ΟΦΗ παρέμεινε στην 9η θέση με 19 βαθμούς.