Super League: Νικήθηκε με πέναλτι ο Αθανασιάδης αλλά η ΑΕΚ επικράτησε του Ατρομήτου στο ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ επικράτησε με 2-1 του Ατρομήτου στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League και έμεινε μόνη δεύτερη στον πίνακα της βαθμολογίας.

Ο πρώην τερματοφύλακας του Πανθρακικού Γιώργος Αθανασιάδης, έφτασε πολύ κοντά στο να κρατήσει για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι στο μηδέν στην εστία, αλλά νικήθηκε στα… χασομέρια με πέναλτι από τον Χριστοδουλόπουλο, που έβαλε προς στιγμήν τον Ατρόμητο ξανά στο παιχνίδι.

Βασικός για τον Χιμένεθ τόσο ο πρώην κεντρικός αμυντικός της Ξάνθης Στράτος Σβάρνας, όσο και ο κομοτηναίος αρχηγός της Πέτρος Μάνταλος, ενώ για τον Κάναντι σταθερά στο αρχικό σχήμα ο επίσης πρώην κεντρικός αμυντικός του ΑΟΞ Δημήτρης Γούτας.

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 62′, μετά από απερίσκεπτη ενέργεια του Σάλομον. Οι παίκτες της ΑΕΚ ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Ολιβέιρα, όμως το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον Μανδά να μπλοκάρει. Ο Σιμόες πήγε να τον κλείσει για να μην του επιτρέψει να παίξει γρήγορα και ο Σάλομον κατευθύνθηκε προς το μέρος του Πορτογάλου σπρώχνοντας τον στο έδαφος. Ο Καραντώνης υπέδειξε το πέναλτι και ο Ολιβέιρα ευστόχησε από την άσπρη βούλα κάνοντας το 1-0.

Η Ένωση στο 72′ καθάρισε το ματς με ένα πανέμορφο γκολ έπειτα από άψογη συνεργασία των παικτών της ΑΕΚ. Οι κιτρινόμαυροι άλλαξαν πολλές πάσες, με τον Μάνταλο να δίνει την κάθετη στον Μπακάκη, αυτός να γεμίζει για τον Λιβάια και ο τελευταίος με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Το τελικό 2-1 έγραψε στο 89′ ο Χριστοδουλόπουλος μετά από πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Λιβάγια και εκτέλεσε εύστοχα για το τελικό 2-1.