Οι Θρακιώτες αθλητές του αιώνα: Ο Νίκος Σαμαράς αντίπαλος του Γκατσιούδη στον μεγάλο τελικό

Ο Νίκος Σαμαράς είναι ο δευτερος φιναλιστ στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού του ThrakiSportS για τον Θρακιώτη κορυφαίο αθλητή στον ένα αιώνα ιστορίας της ελεύθερης ελληνικής Θράκης.

Ο αείμνηστος βολεϊμπολίστας από την Ορεστιάδα ήταν ο νικητής στη μονομαχία του δεύτερου ημιτελικού με αντίπαλο τον Σουφλιώτη επίσης βολεϊμπολίστα Σάκη Μουστακίδη, σε μια ψηφοφορία που έσπασε και αυτή κάθε ρεκόρ καθώς έλαβαν μέρος ακόμα πιο πολλά άτομα σε σχέση με τον πρώτο ημιτελικό.

Συνολικά 1.152 από τους 1860 που ψήφισαν, ένα ποσοστό κοντά στο 62%, ψήφισε τον Σαμαρά ως κορυφαίο μεταξύ των δύο. Οι υπόλοιποι 708, ήτοι ένα ποσοτό πάνω από το 38% εκτίμησε ότι ήταν ο Μουστακίδης εκείνος που έπρεπε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την εξέλιξη του αγωνα, αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ένα ντέρμπι που κρινόταν ψήφο με ψήφο τις πρώτες τρεις μέρες. Μάλιστα, στα μισά της ψηφοφορίας ο Μουστακίδης έστω και οριακά έδειξε να είναι μπροστά. Μεγάλη ώθηση υπέρ του Σαμαρά δόθηκε από το βράδυ της Παρασκευής και ξεκάθαρο προβάδισμα διαμορφώθηκε το Σάββατο, τελευταία ημέρα της ψηφοφορίας.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο Σαμαράς εξασφαλίζει την παρουσία του στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού για τον κορυφαίο θρακιώτη αθλητή όλων των εποχών. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Κώστα Γκατσιούδη, που ήταν ο μεγάλος νικητής του πρώτου ημιτελικού. Ο μεγάλος τελικός ανάμεσα σε Κώστα Γκατσιούδη και Νίκο Σαμαρά για την ανάδειξη του κορυφαίου αθλητή του αιώνα στην Θράκη θα διεξαχθεί κατά την διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας του Ιανουαρίου.

[Total_Soft_Poll id=”19″]

[Total_Soft_Poll id=”18″]