Μια 11άδα tips για την πρεμιέρα της Ξάνθης με τον Απόλλωνα στην Λάρισα (14:45, LIVE ThrakiSportS)

Το πρωτάθλημα αρχίζει, η Ξάνθη αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Λάρισας στο AEL FC Arena και το ThrakiSportS προσπαθεί όπως πριν από κάθε επίσημο ματς να σας βάλει στο κλίμα.

Παρακάτω δείτε 11 ενδιαφέροντα tips για την αναμέτρηση, ώστε να μπείτε στο κλίμα και να την παρακολουθήσετε με άνεση από τους τηλεοπτικούς σας δέκτες ή από την διαδικτυακή live blogging κάλυψη του ThrakiSportS.

1. Για την Ξάνθη όπως και για τον Απόλλωνα Λάρισας, αυτό είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν. Αλλά και το πρώτο γενικά εδώ και περίπου τρεις μήνες, απο την στιγμή που επιβλήθηκε το δεύτερο λοκντάουν. Στόχος για την ομάδα της Θράκης είναι ξεκάθαρα οι τρεις βαθμοί της νίκης.

2. Οι δυο ομάδες έχουν σύντομη αλλά και πολύ πρόσφατη προϊστορία, αφού λόγω διαφορετικών κατηγοριων δεν έτυχε να βρεθούν ξανά αντιμέτωπες παρά μονάχα πέρυσι στο Κύπελλο. Τότε είχαν μοιραστεί από μια νίκη, με την Ξάνθη πάντως να προκρίνεται. Περισσότερα με ένα κλικ ΕΔΩ.

3. Ο αγώνας αυτός δεν διεξάγεται στο γήπεδο της Φιλιππούπολης που ήταν η περσινή έδρα του Απόλλωνα Λάρισας αλλά στο AEL FC Arena που θα χρησιμοποιήσει φέτος. Πρόκειται για ένα γήπεδο που δεν φέρνει καλές αναμνήσεις στην ομάδα της Ξάνθης (περισσότερα με ένα κλικ ΕΔΩ). Ετσι το ταξίδι της Ξάνθης στην SL2 ξεκινά από το ίδιο γήπεδο στο οποίο σταμάτησε αυτό στην SL1 με το τέλος των πλέι άουτ τον Ιούλιο. Περισσότερα με ένα κλικ ΕΔΩ.

4. Ενδιαμέσως η Ξάνθη έδωσε και τους δύο αγώνες διαβάθμισης, τα περίφημα μπαράζ – που ωστόσο δεν θεωρούνται αγώνες που ανήκουν ούτε στην SL1 ούτε στην SL2. Αντίπαλο σε εκεινα τα παιχνίδια η Ξάνθη είχε τον Απόλλωνα Σμύρνης που κέρδισε τελικά την άνοδο. Με Απόλλωνα το τελευταίο επίσημο ματς του ΑΟΞ δηλαδή, με Απόλλων και το πρώτο επίσημο της νεας εποχής.

5. Η Λάρισα είναι η πόλη στην οποία η ΠΑΕ Ξανθη έδωσε τον πρώτο αγώνα της ιστορίας της, ως επαγγελματικό σωματείο, μετά την άνοδό της στην Α’ Εθνική. Μπορεί να ηττήθηκε σε αυτόν από την μεγάλη τότε ΑΕΛ με 3-1 αλλά έμελλε να σηματοδοτήσει μια πορεία 31 ετών (λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ). Στην Λάρισα δίνεται και το πρώτο ματς στην SL2 αλλά ευχή όλων είναι η παραμονή σε αυτην την κατηγορία να είναι σύντομη παρένθεση.

6. Η ΠΑΕ Ξάνθη ταξίδεψε με 20άδα στην Λάρισα και μοναδικό επιθετικό στο ρόστερ της τον Τάσο Παπάζογλου. Δείτε την πρώτη αποστολή του Τόνι Πόποβιτς με ένα κλικ ΕΔΩ. Θυμηθείτε αναλυτικά το ρόστερ της νέας Ξάνθης και πώς περίπου αναμένεται να παίζει στο εκτενές θέμα του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ.

7. Από την πλευρά του, 20άδα έχει για αυτό το παιχνίδι και ο Γιάννης Μάγγος, προπονητης του Απόλλωνα Λάρισας. Ανάμεσα στους 11 που αναμένεται να ξεκινησουν και τρεις πρώην διεθνείς: ο Παναγιώτης Γλύκος, ο Βαγγέλης Μόρας και ο Κλάους Αθανασιάδης. Αναλυτικά η αποστολή του Απόλλωνα Λάρισας με ένα κλικ ΕΔΩ.

8. Στην αποστολή του Απόλλωνα Λάρισας υπενθυμίζεται ότι μετέχει και ένας Ξανθιώτης, που έχει αναδειχθεί μάλιστα από τις ακαδημίες του ΑΟΞ, ο Οκάν Χατζητερζόγλου. Περισσότερα με ένα κλικ ΕΔΩ. Επίσης υπενθυμίζεται οτι ο Απόλλωνα Λάρισας ήταν η ομάδα από την οποία πήρε η Ξάνθη την δεκαετία του ’90 τον Σωτήρη Αντωνίου που έμεινε μετά τέσσερις σεζόν στον ΑΟΞ, νυν προπονητή του Λεβαδειακού που για πολλούς αποτελεί τον σημαντικότερο αντίπαλο της Ξάνθης για την άνοδο. Περισσότερα με ένα κλικ ΕΔΩ.

9. Ο Λεβαδειακός ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα κερδίζοντας με 2-0 στην Αρτα τον τοπικό Καραϊσκάκη, ενώ στα άλλα δυο σαββατιάτικα ματς της πρεμιέρας είχαμε ισάριθμες ισοπαλίες με σκορ 1-1. Αναλυτικά τι έγινε στα παιχνίδια αυτά με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Το Απόλλων Λάρισας – ΑΟΞ ξεκινά στις 14:45 και με αυτό το παιχνίδι πέφτει η αυλαία στα κυριακάτικα ματς της αγωνιστικής, καθώς το έτερο ματς Ιωνικός – Εργοτέλης διεξάγεται στις 14:00. Υπενθυμίζεται ότι έχει αναβληθεί το Χανιά – Δόξα Δράμας καθώς δεν έχει εξασφαλισει πιστοποιητικό από την ΕΕΑ η μακεδονική ομάδα.

11. Διαιτητής της αναμέτρησης Απόλλων Λάρισας – ΑΟ Ξάνθη έχει οριστεί ο σχετικά νέος διαιτητή Κουκούλας (Λέσβου) με βοηθους τους Σακκά (Θεσσαλίας) και Νταβέλα (Μακεδονίας) ενώ 4ος διαιτητής έχει οριστεί ο Πολυχρόνης (Πιερίας). Το παιχνίδι ξεκινά στις 14:45, θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ3 και διαδικτυακά θα υπάρχει live blogging από το ThrakiSportS.

Μέχρι και την σέντρα συνεχίζεται και ο διαγωνισμός του ThrakiSportS για πέντε κάρτες μέλους του νέου ΑΟΞ, αρκεί να προβλέψετε με δημόσιο σχόλιο το αποτέλεσμα του αγωνα είτε στο instagram είτε στο facebook του ThrakiSportS κάνοντας tag τρεις φίλους σας…