Super League: Με το δεξί έχοντας τρεις Θρακιώτες βασικούς ο Λεβαδειακός, ισοπαλίες στα άλλα ματς

Τις προθέσεις του για άνοδο στη Super League έκανε γνωστές από το ματς της πρεμιέρας ο Λεβαδειακός, ο οποίος επικράτησε 2-0 του Καραϊσκάκη στην Άρτα.

Οι Βοιωτοί, που για πολλούς αποτελούν τον βασικότερο αντιπαλο της Ξάνθης για την άνοδο, μπήκαν δυνατά στο ματς και στο 3’ είχαν δοκάρι με τον Συμελίδη και στο 7’ ο Μυτίδης με σουτ πέτυχε το 0-1. Ο Καραϊσκάκης δεν μπόρεσε να αντιδράσει, με τον Λεβαδειακό να χάνει κι άλλες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, οι Αρτινοί προσπάθησαν να είναι πιο ανταγωνιστικοί, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν την ουσία και στο 55’ ο Μύγας με κεφαλιά σημείωσε το 0-2. Οι αλλαγές βοήθησαν κάπως τον Καραϊσκάκη, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο γκολ, με τον Λεβαδειακό να παίρνει το πρώτο «τρίποντο» της σεζόν.

Για τον Λεβαδειακό ο πρώην παίκτης της Ξάνθης Σωτήρης Αντωνίου ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον πρώην του Πανθρακικού Νέστορα Γκέκα, ενώ βασικοί αγωνίστηκαν οι πρώην παίκτες της Ξάνθης Μεχία και Πολέτο (ο τελευταίος αντικαταστάθηκε στο 84′). Για τους γηπεδούχους του Καραϊσκάκη Αρτας ξεκίνησε τον αγώνα το πρώην μέλος των ακαδημιών του Πανθρακικού με συμμετοχές και στην Μεικτή της ΕΠΣ Θράκης Κωνσταντίνος Γαλεάδης (αντικαταστάθηκε με την συμπλήρωση μιας ώρας αγωνα).

Στα άλλα δυο ματς της πρεμιέρας του Σαββάτου είχαμε ισοπαλίες και μάλιστα με το ίδιο σκορ. Στην Πάτρα η Παναχαϊκή του πρώην κόουτς του ΑΟΞ Νίκου Παπαδόπουλου που έχει ως βοηθό τον μέχρι το καλοκαίρι εργαζόμενο στην Ξάνθη Γιώτγο Κόλτση αναδείχθηκε ισόπαλη με σχορ 1-1 με τα Τρίκαλα. Στο 17′ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με κεφαλιά και ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο ο Ευθυμίου στο 80′. Για τους φιλοξενούμενους αγωνιστηκε σε όλο το ματς ο πρώην της Ξάνθης Παντελής Ριζογιάννης.

Τέλος, στην Κρήτη ο ΟΦ Ιεράπετρας του πρώην βοηθού προπονητή στον ΑΟΞ Μανώλη Παπαματθαιάκη παραχώρησε στην έδρα του ισοπαλία 1-1 στον Διαγόρα (70′ Γκίνης σουτ –  15′  πεν. Μπαστακός).