Νίκος Τσώνης με αφορμή το Πανθρακικό Στάδιο: «Γιατί επί τόσα χρόνια δεν έγινε κανένα Πανελλήνιο Στίβου στην Θράκη;»

Ο γνωστός δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Τσώνης, από τους πιο έμπειρπυς στον χώρο του στίβου με εκατοντάες μεταδόσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, σχολίασε τα έργα ύψους 780.000 ευρω στο Πανθρακικό Στάδιο.

Με αφορμή την ανακατασκευή του ταρτάν, θυμίζει ότι αυτή ειναι η πρώτη φορά που αναβαθμίζεται το συγκεκειμένο στάδιο εδώ και 30 χρόνια. Προσθέτει ότι είχε επισκεφθεί το στάδιο όταν φτιαχνόταν, ως προσκεκλημένος του Γιώργου Νίκογλου.

Τέλος, αναρωτιέται πόσο βοήθησε η ομοσπονδία στίβου την περιοχή της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας που αποδεδειγμένα αγαπά τον κλασικό αθλητισμό και έχει αναδείξει τεράστιουε αθλητές όπως τον Γκατσιούδη, την Δεβετζή, τον Μπανιώτη, τον Δουβαλίδη, τη Βερούλη (ξέχασε από τους πολύ μεγάλους τον Παυλακάκη).

Η ανάρτησή του έχει ως εξής:

Μια και είδα σε ανάρτηση του υφυπουργού αθλητισμου το Πανθρακικό σταδιο, που πρόσφατα επισκέφθηκε και ανήγγειλε ανακατασκευή ελαστικού τάπητα για τις 8 διαδρομές ύψους 780.000 ευρώ , θυμήθηκα και την δικη μου επίσκεψη οταν κατασκευάστηκε το σταδιο που πήγα προσκεκλημένος του τοτε εθνικού προπονητή εφήβων – νεανίδων αείμνηστου Γιώργου Νίκογλου για να μου δείξει το επίτευγμα της εποχής στην πόλη που ζούσε.
Σε αυτό το καταπληκτικό σταδιο για την Ελλάδα, που ζηλεύουν οι δραστήριες και με ιστορια στον στίβο, γειτονικές πολεις Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Δράμα, δεν έχουν προσθέσει κανένα έργο εδώ και τριάντα χρονιά. Βέβαια η Κομοτηνή εχει αναδείξει τον κορυφαίο άλτη του ύψους Κωστα Μπανιώτη και επισης το σταδιο αξιοποιείται απο τους φοιτητές του Τμηματος Φυσικης Αγωγης του Πανεπιστημίου της περιοχής.
Ποσό ομως εχει βοηθήσει την Θράκη η ομοσπονδια με ανάθεση αγώνων ανδρών – γυναικών στα τόσα στάδια όλων αυτών των πόλεων στην βόρειο Ελλάδα οπως γινόταν πριν το 1990. Ας ελπίσουμε οτι στο κοντινό μέλλον θα υπάρξει διαφορετική φιλοσοφία και περισσότερες ευκαιρίες για την περιοχή και τους νεους γιατι εκει στην Θράκη και στην Ανατολική Μακεδονία, ο στιβος λατρεύεται και τον αγάπησαν ακόμη περισσότερο με τον Κωστα Γκατσιούδη, την Πηγή Δεβετζη (Έβρο), τον Κωστα Δουβαλίδη (Δράμα), την Άννα Βερουλη (Καβάλα) παλαιότερα και πολλούς άλλους ακόμη.
Θυμίζω οτι μονο το Run Greece στην Αλεξανδρούπολη γιορτάζεται ως πολυ μεγάλη διοργάνωση λόγω της αγάπης του κοσμου για τον στίβο.