Ξεκινάει τον μαραθώνιο της SL2 στο γήπεδο όπου έδωσε το τελευταίο του ματς στην SL1 ο ΑΟΞ

H Ξάνθη ντεμπουτάρει την Κυριακή 17/1 και ώρα 14:45 κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας στο AEL FC Arena, εκεί που είχε δώσει και το τελευταίο της παιχνίδι στην Super League 1 κόντρα στην ΑΕΛ για την τελευταία αγωνιστική των play out.

Ήταν 18 Ιουλίου του 2020, όταν η Ξάνθη χρειαζόταν το ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τον Πανιώνιο που κοντραριζόταν την ίδια ώρα στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Η απόδοση του ΑΟΞ, που είχε καλύψει δια ζώσης λόγω της κρισιμότητάς του το ThrakiSpotS οργανώνοντας αποστολή στη Λάρισα, δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, αλλά απαιτούσε μεγάλη πνευματική συγκέντρωση και ένταση, αφού είχαν προηγηθεί οι προκλήσεις από πλευράς Θεσσαλών και οι σχετικές ανακοινώσεις-λογομαχίες των δύο ισχυρών ανδρών των ομάδων.

Οι παίχτες του Νίκου Καραγεωργίου πήραν την ισοπαλία με 0-0 κάτω υπό πρωτοφανείς συνθήκες, με τα μεγάφωνα του γηπέδου να παίζουν κατ’ επανάληψη την γνωστή… Σουζάνα και τον ύμνο του ΠΑΟΚ (!!), αλλά σε συνδυασμό με την ισόπαλη αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον Πανιώνιο, επίσης με 0-0, οι Ξανθιώτες πανηγύρισαν (με βάση τα δεδομένα που είχαν εκείνη την στιγμή) την σωτηρία στην Super League.

Το ερχόμενο παιχνίδι της Κυριακής είναι και πάλι στο ίδιο γήπεδο, αλλά με διαφορετικό αντίπαλο. Εκεί που τελείωσε η μια ιστορική και μεγάλη πορεία στα μεγάλα σαλόνια, καθώς τα μπαράζ τυπικά δεν θεωρούνται παιχνίδια ούτε της Super League 1 oύτε της Super League 2 αλλά αγώνες διαβάθμισης την ευθυνη των οποίων είχε η ΕΠΟ, εκεί θα ξεκινήσει μια νέα πορεία με στόχο την άμεση επάνοδο. Η Ξάνθη πηγαίνει εκεί με ένα ολοκαίνουριο ρόστερ και φυσικά έναν νέο μεγαλομέτοχο, ώστε να ξεκινήσει με τρεις βαθμούς στον… μαραθώνιο των συνεχόμενων αγώνων για την επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία.