O πιο ακριβός ποδοσφαιριστής της SL2 ανήκει στην Ξάνθη και αξίζει 725.000 ευρώ

Τον περασμένο Οκτώβριο η Ξάνθη μεταξύ των πολλών ξένων που έφερε για λογαριασμό της στην Ελλάδα επέλεξε και τον Αυστραλό μέσο, Τζόσουα Μπριλάντε. Που αποδεικνύεται τρεις μήνες μετά η πιο ακριβή μεταγραφή της κατηγορίας.

Για την ακρίβεια ο Μπριλάντε είναι μισός Αυστραλός και μισός Ιταλός, αλλά έχει κρατήσει την Αυστραλιανή υπηκοότητα. Ο διεθνής μέσος με τα “καγκουρό” άφησε για πρώτη φορά την πατρίδα του για να κάνει το βήμα στην Ευρώπη το 2014, όταν ανάγκασε τη Φιορεντίνα να δαπανήσει 1 εκατομμύριο ευρώ για να τον κάνει δικό της από τη Newcastle United Jets.

Το πέρασμα του από την Ιταλία δεν μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένο καθώς τον πρώτο χρόνο παρουσίας του στη γιετονική χώρα με τις φανέλες των “Βιόλα” αλλά και της Έμπολι σημείωσε μόλις τρεις συμμετοχές. Τον Αύγουστο του 2015 η Φιορεντίνα δανείζει στον Μπριλάντε στην Κόμο που αγωνιζόνταν στη Serie B. Οι αριθμοί του εμφανίστηκαν σαφώς βελτιωμένοι καθώς αγωνίστηκε 21 φορές και έδωσε και μία ασίστ.

Τον Ιούλιο του 2016 ο νεαρός μέσος ετοιμάζει βαλίστες και πάλι για Αυστραλία όπου αγωνίστηκε με τις Sydney FC και Melbourne City FC μέχρι να μεταγραφεί στην Ξάνθη. Στην επίστροφη του στην Αυστραλία μέτρησε 4 γκολ και 10 άσιστ σε 127 συμμετοχές.

To σημαντικότερα επιτεύγματα της καρίερας του είναι τα δύο πρωταθλήματα Αυστραλίας με τη Sydney FC τις σεζόν 2016-17 & 2018-19.

Σήμερα ο Τζόσουα Μπριλάντε ανήκει στη Ξάνθη και σύμφωνα με το tranfermarkt αξίζει 725.000 ευρώ και είναι ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής της Super League 2, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει αφιέρωμα στο πρόσωπό του η θεσσαλική ιστοσελίδα https://regista.gr/.