Ετσι θα παίζει η Ξάνθη! Τα πλάνα και οι επιλογές Πόποβιτς για κάθε θέση

Μετρώντας αντίστροφα για την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 και παρόλο που είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένο με δεδομένο ότι δεν έχουν γίνει το τελευταίο τρίμηνο φιλικά παιχνίδια και όσα έγιναν πριν ήταν κεκλεισμένων των θυρών για το ευρύ κοινό, το ThrakiSportS επιχειρεί μια προσέγγιση του τρόπου με τον οποίο θα αγωνίζεται η νέα Ξάνθη.

Πρόκειται για μια ανανεωμένη ομάδα σε ποσοστό σχεδόν… 100%, αφού όπως θα διαπιστώσετε, με εξαίρεση ίσως τον γκολκίπερ Μπέντο και τον Οκάν, δεν συμμετέχουν άλλοι που να βρισκόντουσαν και στο περσινό ρόστερ. Ο Φασίδης τυπικά ακόμα ανήκει στην ομάδα αλλά θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα συνεχίσει, ενώ και ο νεαρός Στεπάνοβιτς μάλλον θα δοθεί δανεικός καθώς πλέον έχει πέντε τερματοφύλακες η ομάδα, η θέση στην οποία είναι πιο… υπερπλήρης μετά και την έλευση Κέλεβα.

Από εκεί και πέρα πληρότητα δείχνει να υπάρχει και στο δεξί άκρο της άμυνας με τον πρώτο αρχηγό Γιάννη Στάθη, τον Κάλας Έλιοτ, τον Κωνσταντίνο Βαλμά και τον νεοαποκτηθέντα Μίλος Πέτροβιτς, που έρχεται γεμάρος από παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Βουλγαρίας. Ο τελευταίος βέβαια, όπως έχει αναφερθεί, μπορεί να αγωνιστεί εξισου καλά και στα στόπερ αλλά και ως αμυντικό χαφ. Άλλες πέντε επιλογές υπάρχουν για τον Πόποβιτς στα στόπερ (Τάσος Παπάζογλου, Βέρκερ, Τζούρμαν, Τσαμούρης, Θυμιάνης), ενώ η θέση του αριστερού μπακ αναμένεται να παίζει ανάμεσα σε Παντελιάδη και Γκαρσία.

Ως αμυντικά χαφ αναμένεται να χρησιμοποιούνται οι Δημούτσος, Μπριλάντε, Τεσίγια, ο Κριστιάν Πόποβιτς ενώ εκεί μπορεί να χρησιμοποιούνται και οι Πέτροβιτς, Θυμιάνης από την άμυνα ή να γυρίζει λίγο πίσω ο Έμπερτ, που καταρχήν φαίνεται να προορίζεται ως αναπληρωματικός του Ανδρά Τάτου στο δεκάρι (για την θέση υπάρχει και η επιλογή του Οκάν).

Στα εξτρέμ οι επιλογές δεξιά είναι ο Θανάσης Ντίνας (και θεωρητικά μόνον ο Φασίδης, καθώς όπως έχει γράψει το ThrakiSportS αποχωρεί από την ομάδα) και αριστερά οι Βόλτερς και Σιατραβάνης, ενώ στην κορυφή της επίθεσης απόντος του τραυματία Βασίλεφ που λόγω ρήξης χιαστών θα χάσει την σεζόν, υπάρχουν οι επιλογές του Θανάση Παπάζογλου και του Αντώνη Καπνίδη – αλλά πάντα είναι ανοιχτή η μεταγραφική περίοδος και η Ξάνθη φέρεται να κυνηγά το μπαμ στην επίθεση με παίκτη που θα μπορεί να αγωνιστεί δεξιά ή στην κορυφή της επιθεσης.

Το ThrakiSportS ενόψει της πρεμιέρας της Κυριακής στο παρακάτω γράφημα επιδίωξε να χαρτογραφήσει πάνω στο γήπεδο το πως θα αγωνίζεται η νέα Ξάνθη και τις (πολλές) επιλογές που θα διαθέτει σε κάθε θέση ο Τόνι Πόποβιτς, που καλείται ως μαέστρος που διαθέτει την μπαγκέτα να συντονίσει την ποδοσφαιρική οσχήστρα που έχει μπροστά του, έχοντας πάντα την δυνατότητα να ανακατέψει την τράπουλα ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας του και την δυναμικότητα του εκάστοτε αντιπάλου…

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.