Τρία χρόνια από τον θάνατο του Τάκη Λουκανίδη: Στο φως ιστορική φωτό-ντοκουμέντο με την συμμετοχή του στη Μεικτή Κομοτηνής

Ήταν 11 Ιανουαρίου του 2018 όταν έφευγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ένας θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου: ο (Νεο)Τάκης Λουκανίδης, που ξεκίνησε την καριέρα του από την ΑΕ Κομοτηνής και δοξάστηκε με την Δόξα Δράμας και τον Παναθηναϊκό, ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών στην χώρα μας.

Αν και δεν γεννήθηκε στην Θράκη αλλά στο Παρανέστι Δράμας το 1937, θεωρείται από πολλούς ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης που έζησαν τα γήπεδα της Θράκης αλλά και της συνολικά της χώρας. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ΑΕΚ Κομοτηνής την περίοδο που αρχικά έμενε στο Ορφανοτροφείο και μετά σπούδαζε στην Γεωπονική Σχολή της πόλης βγάζοντας δελτίο το 1953, ενώ ακολούθως πήγε το 1956 στη Δόξα Δράμας και το 1962 στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο αγωνίστηκε για επτά χρόνια πριν πάει για μια χρονιά το 1969 και στον Άρη.

Με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης τριών ετών από την απώλεια του κορυφαίου αυτού ποδοσφαιριστή, το ThrakiSportS με την βοήθεια του παλιού καλού δημοσιογράφου Μανώλη Παπαδόπουλου, μεγάλου ιστορικού του αθλητισμού της Ροδόπης και υπευθύνου της στήλης «Αναμνήσεις» στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Θρακική Αγορά», δημοσιεύει μια φωτογραφία – ντοκουμέντο που αποτελεί ιστορικό κειμήλιο συνολικά για το ποδόσφαιρο της περιοχής μας.

Σε αυτήν την φωτογραφία του 1955 εικονίζεται η Μεικτή Κομοτηνής εκείνης της χρονιάς. Δεύτερος από δεξιά όρθιος είναι ο Νεοτάκης Λουκανίδης, που μάλιστα για τον Μανώλη Παπαδόπουλο είναι μακράν «ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που ανέδειξε η Θράκη», αφού «μπορεί να μην γεννήθηκε εδώ αλλά εδώ πρωτοέμαθε να κλωτσάει!». Ο ίδιος προσθέτει: «Με τα σημερινά δεδομένα θα έπαιζε σε μια από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες! Κατά τη διάρκεια της καριέρας του αγωνίστηκε και στις 11 θέσεις!!!».