Γήπεδο… γκολφ για τους λαθρομετανάστες στο Φυλάκιο του Έβρου

Ξεσηκωμός επικρατεί στον Έβρο και σε ολόκληρη την Θράκη με την πρόθεση της κυβέρνησης να επεκτείνει την δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, παρά την ρητή δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξουν τέτοιες δομές στην Θράκη για εθνικούς λόγους μη αλοίωσης του υπάρχοντος πληθυσμού.

Αν και από την κυβέρνηση ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης επιμένει ότι η προκήρυξη για την εππέκταση της υπάρχουσας δομής αφορά απλά την καλυτέρευση των όρων διαβίωσης όσων βρίσκονται ήδη εκεί και δεν θα υπάρξει καμία μετακίνηση πληθυσμών από τα νησιά ή την ενδοχώρα στην Θράκη, οι Θρακιώτες δεν πείθονται και έχουν λόγους να το πιστεύουν αυτό.

Μάλιστα, ένας κορυφαίος της δημοσιογραφίας της Θράκης, ο για πολλούς πρύτανης του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ Παντελής Αθανασιάδης, με σαφέστατη σαρκαστική διάθεση, αναρωτήθηκε αν σκοπεύει η κυβέρνηση να δημιουργήσει γήπεδο… γκολφ για να παίζουν οι λαθρομετανάστες στον Εβρο, γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να εξηγησει τον λογο που απαιτούνται 72 στρέματα πλησίον της υπάρχουσας δομής στο Φυλάκιο.

Το κείμενο που δημοσίευσε στο facebook θύμισε σε ορισμένους μια viral φωτογραφία του 2014 από την Ισπανία, όπου δίπλα στον θύλακα της Μελίγια υπάρχει γήπεδο γκολφ και κάποιοι έπαιζαν εκεί την ώρα που λίγα μέτρα πιο μακριά δεκάδες αφρικανοί μετανάστες, προερχόμενοι από το Μαρόκο, σκαρφάλωναν τα συρματοπλέγατα και τους παρακολουθούσαν, προσπαθώντας να περάσουν στην Ευρώπη.

Οπως και να έχει, το θέμα είναι σοβαρό και ο τρόπος που το προσέγγισε ο έμπειρος και καθόλα σεβαστός από όλο το πολιτικό φάσμα Παντελής Αθανασιάδης βοηθάει να αντιληφθούν και όσοι δεν το έχουν ακόμα καταλάβει την σοβαρότητα της κατάστασης.

Η ανάρτηση του Παντελή Αθανασιάδη έχει ως εξής:

ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΓΚΟΛΦ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ;
Τι ήταν πάλι αυτό, που είπε στην επιστολή του προς τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης;

Δηλαδή τον διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η χρήση, του χώρου κράτησης των μεταναστών στο χωριό Φυλάκιο Ορεστιάδας, ούτε πρόκειται να αυξηθεί ο αριθμός τους. παράτυπων μεταναστών που περνούν από το Φυλάκιο!
Τότε, διερωτώμαι γιατί δημοσιεύθηκε η προκήρυξη ότι ζητούνται 72 στρέμματα γύρω από το υπάρχον ΚΥΤ. Τι θα τις κάνουν τόσες εκτάσεις; Μήπως θα κάνουν γήπεδα γκολφ για να παίζουν οι λαθρομετανάστες και εμείς να λέμε στους Ευρωπαίους ότι εξασφαλίζουμε στην Ελλάδα εξαιρετικούς όρους διαβίωσης στους παράνομα εισερχομένους;
Νότη Μηταράκη, πρόσεχε γιατί θα γίνεις Πινόκιο!!!
Υ.Γ. Και κάτι ακόμα, πρέπει να προσέξει η κυβέρνηση. Να ενισχύσει τη φρούρηση των συνόρων από την πλευρά της Βουλγαρίας, η οποία «σπρώχνει» προς την Ελλάδα τους λαθρομετανάστες, που μπαίνουν στα δικά της εδάφη από άλλες οδούς, θάλασσα και τουρκοβουλγαρικά σύνορα.