«Δεν ανεβαίνω Θράκη γιατί θα θυμηθώ τα παλιά και θα βουρκώσω…» – Τα λόγια του Λουκανίδη στον καλό του φίλο Τάσο Κοντογιαννίδη

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από τον θάνατο του Τάκη Λουκανίδη και με αυτήν την αφορμή ο κορυφαίος ξανθιώτης δημοσιογράφος Τάσος Κοντογιαννίδης δημοσίευσε μια φωτογραφία τους.

Παράλληλα, την συνόδευσε με το ακόλουθο κείμενο, που αποκαλύπτει και τους λόγους που ο Τάκης Λουκανίδης δεν ερχόταν συχνά στα πάτρια εδάφη:

Σαν σήμερα, 11 Ιανουαρίου, πριν από τρία χρόνια (2018) έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο εξαίρετος άνθρωπος, αθλητής- ποδοσφαριστής και αγαπημένος μου φίλος Τάκης Λουκανίδης, σε ηλικία 80 ετών. Πρόσφερε πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έπαιξε στην ΑΕ Κομοτηνής, στην Δόξα Δράμας, στον Παναθημαϊκό, τον ΄Αρη Θεσσαλονίκης και φυσικά στην Εθνική Ελλάδος. Ορφάνεψε μικρός στα πέντε του χρόνια, όταν οι Βουλγαροι κατακτητές το 1942 εκτέλεσαν τον πατέρα του Γιώργο… Και όταν σε μια συναντησή μας με ρώτησε “πάς επάνω καθόλου;), η απάντηση μου ήταν “τακτικά, εσύ θα κάνεις κανένα ταξιδάκι;” ( τα χωριά μας απείχαν 22 χλμ. κοντά στον ποταμό Νέστο) ” Δεν πάω – μου είπε. Ξέρω, αν θα πάω θα θυμηθώ τα παλιά και θα βουρκώσω…” Καλή ανάπαυση ακριβέ μου φίλε εκεί ψηλά στους παραδείσους. Η μνήμη σου ειναι αιωνία!!!!!