Super League: Χωρίς Θρακιώτες ο Βόλος προηγήθηκε στην Τούμπα αλλά με αύρα… Γκαρσία έκανε την ανατροπή ο ΠΑΟΚ

Ύστερα από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες καθώς επικράτησε του Βόλου στην Τούμπα με 3-1 στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής της Super League 1.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής που έκλεισε την καριέρα του στην Ξάνθη Πάμπλο Γκαρσία κατέβασε τον ΠΑΟΚ με σχηματισμό 4-2-3-1, έχοντας κάτω από τα γκολπόστ τον πρώην τερματοφύλακα του Πανθρακικού Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Με τον ίδιο σχηματισμό παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο και ο Βόλος, με τον Άνχελ Λόπες να μην έχει στην διάθεσή του τον Ουρουγουανό πρώην εξτρέμ του ΑΟΞ Ζεάν Μπαριέντος (τιμωρημένος), ενώ άφησε στον πάγκο τον επίσης πρώην του ΑΟΞ Θανάση Γκαραβέλη αλλά και τον νεαρό Θρακιώτη αμυντικό Παύλο Λογαρά.

Οι Βολιώτες αιφνιδιάσαν τους Θεσσαλονικείς στα πρώτα λεπτά, μπήκαν με διάθεση να πιέσουν την άμυνα του ΠΑΟΚ και στο 11’ ευτήχησαν να προηγηθούν στο σκορ με τον Κιάκο, που υποδέχθηκε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι ύστερα από φάση διαρκείας και νίκησε τον Πασχαλάκη με σουτ έπειτα από κόντρα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και δημιούργησαν περισσότερες φάσεις, με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν προβλήματα τόσο στην άμυνα όσο και στην ανάπτυξή τους. Ο ΠΑΟΚ όμως κατάφερε να ισοφαρίσει καθώς έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Τζήλος υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Ριένστρα. Ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση και στο 29’ εκάνε το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας πολύ περισσότερο και πιο ορθολογικά την άμυνα του Βόλου. Στο 65’ ο Ίγκασον έγραψε με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ το 2-1 υπέρ των γηπεδούχων. Οι Θεσσαλοί μένοντας πίσω στο σκορ αναγκάστηκαν να ανεβάσουν τις γραμμές τους, δίνοντας στους παίκτες του ΠΑΟΚ χώρο στην αντεπίθεση. Σε μία τέτοια αντεπίθεση ο Τσέχος νεοφερμένος επιθετικός Κρμέντσικ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τον ΠΑΟΚ και διαμόρφωσε στο 90’ το τελικό 3-1.

Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στους 31 βαθμούς και παρέμεινε στην 3η θέση (στο -1 από τον Άρη με ματς περισσότερο), ενώ ο Βόλος παρέμεινε 6ος με 19 βαθμούς.