Οι Θρακιώτες αθλητές του αιώνα: Δεδομένη η παρουσία στιβικού ολυμπιονίκη στον μεγάλο τελικό

Ο στίβος αλλά και το κλειστό κλαμπ των ολυμπιονικών θα έχουν δεδομένα εκπροσώπηση στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού του ThrakiSportS για την ανάδειξη του κορυφαίου αθλητή στον ένα αιώνα ελεύθρης Θράκης.

Οπως είναι γνωστό, από τις αρχές Δεκεμβρίου το ThrakiSportS διοργανώνει τον συγκεκριμέν διαγωνισμό με την αφορμή της συμπλήρωσης 100 ετών από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό.

Αρχικά οι αναγνώστες του ThrakiSportS κλήθηκαν να προτείνουν τους κορυφαιους κατά την άποψή τους αθλητές. Από τις προτάσεις αυτές, η συντακτική ομάδα του ThrakiSportS σε συνεργασία με ιστορικούς του τοπικού αθλητισμού κατέληξε σε 16 προτάσεις που τέθηκαν σε ψηφοφορία από το κοινό.

Με βάση την αλφαβητική σειρά, σχηματίστηκαν ζευγάρια που τίθενται αντιμέτωπα ωστε κάθε φορά να προκρίνεται ένας από τους δύο στην επόμενη φάση. Σκοπος ειναι να υπάρχει πάντα η δυνατότητα επιλογής του καλύτερου μεταξύ των δύο κατά την άποψη των αναγνωστών, στην λογική των νοκ άουτ battles.

Κάπως έτσι οι 16 αθλητές σχημάτισαν οκτώ ζευγάρια και προκρίθηκαν οι οκτώ στην επόμενη φάση. Σε αυτήν είχαμε τέσσερις προημιτελικούς ώστε να διαμορφωθεί η τελική τετράδα. Πλέον, σε λίγες ώρες ξεκινούν τα ημιτελικά και στο πρώτο ζευγάρι θα τεθούν αντιμέτωποι δυο μεγάλοι πρωταθλητές του στίβου από τον Εβρο, οι οποίοι αμφότεροι είναι μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Ο λογος για τον Κώστα Γκατσιούδη, ακοντιστή από το Διδυμότειχο, με μεγαλύτερη επιτυχία σε Ολυμπιακούς Αγώνες την 6η θέση στο Σίδνεϋ το 2000, αλλά και τρία μετάλλια σε ισάριθμα παγκόσμια πρωταθλήματα, και την Αλεξανδρουπολίτισσα Πηγή Δεβετζή, ασημένια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και επίσης κάτοχο αρκετών μεταλλίων σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά.

Αμφότεροι έχουν ακόμα και σήμερα το πανελλήνιο ρεκόρ στα αγωνίσματά τους αλλά παραμένουν και στην δεκάδα των κορυφαίων επιδόσεων παγκοσμίως. Ο ένας από τους δύο ωστόσο θα αποκλειστεί ενώ ο άλλος θα προκριθεί στον μεγάλο τελικό. Την απόφαση θα λάβει το αναγνωστικό κοινό με την ψηφοφορία να αρχίζει στις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας και να διαρκεί μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

[Total_Soft_Poll id=”18″]