Στον Έβρο ο τίτλος του κορυφαίου Θρακιώτη αθλητή του αιώνα! Η τετράδα των ημιτελικών

Μετά την ολοκλήρωση των τεσσάρων προημιτελικών, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο τίτλος του κορυφαίου Θρακιώτη αθλητή στον ένα αιώνα ελεύθερης Θράκης θα καταλήξει στον Έβρο. Και αυτό, καθώς τέσσερις Εβρίτες προκρίθηκαν στην τελική τετράδα.

Ο ακοντιστής Κώστας Γκατσιούδης (με καταγωγή από το Διδυμότειχο) απέκλεισε τον Ξανθιώτη ποδοσφαιριστή Αντώνη Αντωνιάδη. Η Αλεξανδρουπολίτισσα τριπλουνίστρια Πηγή Δεβετζή τον συμπατριώτη της κολυμβητή Δήμο Μιχαλεντζάκη. Ο Σουφλιώτης βολεϊμπολίστας Σάκης Μουστακίδης τον Ξανθιώτη σπρίντερ Αγγελο Παυλακάκη. Και ο αείμνηστος Νίκος Σαμαράς (με καταγωγή από την Ορεστιάδα) τον Ξανθιώτη ποδοσφαιριστή Βασίλη Τοροσίδη.

Οπως μάλιστα έχει προκύψει η σειρά των ημιτελικών, πάμε σε δύο… εμφύλιους ως προς τα αθληματα – πέραν του γεγονότος ότι και στους δυο ημιτελικούς οι «μονομαχίες» θα είναι μεταξύ Εβριτών. Στον έναν ημιτελικό θα κοντραριστούν ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές του στίβου (Γκατσιούδης και Δεβετζή), στον άλλον βολεϊμπολίστες με μεγάλη ιστορία και προσφορά (Μουστακίδης και Σαμαράς).

Συνεπώς στον μεγάλο τελικό θα αναμετρηθούν ένας αθλητής του στίβου και ένας βολεϊμπολίστας, διεκδικώντας τον τίτλο του κορυφαίου Θρακιώτη αθλητή στα 100 χρόνα ελεύθερης Θράκης (1920-2020), πρακτικά δηλαδή τον άτυπο τίτλο του κορυφαιου θρακιώτη αθλητή όλων των εποχών.

Οι ψηφοφορίες για τους δύο ημιτελικούς ξεκινούν την Κυριακή. Παρακάτω θυμηθείτε όλα τα αποτελέσματα των τεσσάρων προημιτελικών από τα οποία προέκυψε και η τελική τετράδα…

[Total_Soft_Poll id=”14″]

[Total_Soft_Poll id=”15″]

[Total_Soft_Poll id=”16″]

[Total_Soft_Poll id=”17″]