Οι πρώτες εντυπώσεις του Ανέστη Δαλακούρα από την Μπαρτσελόνα και η πίκρα για τον Εθνικό

Για το ντεμπούτο του στο ισπανικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Μπαρτσελόνα προετοιμάζεται ο Ανέστης Δαλακούρας. Ο πρώην αρχηγός του Εθνικύ Αλεξανδρούπολης βρίσκεται εδώ και σχεδόν ένα μήνα στην Βαρκελώνη και περιμένει την πρεμιέρα του.

Η ζωή ορισμένες φορές κρύβει απρόσμενες εκπλήξεις. Τον Σεπτέμβριο του 2019 ο Ανέστης Δαλακούρας ταξίδευε νοερά κάθε μέρα στο Μονπελιέ της Γαλλίας, εκεί που βρίσκονταν τα «αδέρφια» του με την Εθνική Ομάδα. Δεκατέσσερις μήνες αργότερα ο «Ανέτος» βρέθηκε στην πόλη του γαλλικού νότου, φορώντας τη φανέλα της πρωταθλήτριας Αγγλίας IBB Polonia, την οποία ενίσχυσε στη φετινή της προσπάθεια στα ευρωπαϊκά κύπελλα και κατά την παραμονή του εκεί δέχθηκε το πιο απρόσμενο τηλεφώνημα που θα περίμενε.

«Ανέστη η Μπαρτσελόνα ψάχνει για ακραίο και ενδιαφέρονται για σένα…» του μετέφερε εν μέσω του τουρνουά του CEV Cup ο Κύπριος ατζέντης Γιώργος Ελευθερίου και δύο μέρες αργότερα αποχαιρετούσε την IBB Polonia που επέστρεφε στη βάση της στο Λονδίνο με τον ίδιο να παίρνει το δρόμο για τη Βαρκελώνη. «Για να πω την αλήθεια με το που άκουσα Μπαρτσελόνα, αν και γνώριζα ότι στο βόλεϊ δεν είναι το ίδιο ισχυρή όπως στα άλλα ομαδικά σπορ, γεννήθηκε κάτι πολύ δυνατό μέσα μου. Κι όταν μίλησα με τους ανθρώπους της ομάδας και μου έδειξαν πόσο πολύ με ήθελαν αποφάσισα να πω το ναι», λέει ο Δαλακούρας στον Δημήτρη Τυχάλα στο sportsfeed, λίγες ώρες πριν το ντεμπούτο του στην έδρα της Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Πως είναι τα πράγματα στη Βαρκελώνη; «Μέχρι στιγμής όλα είναι πολύ καλά… Ψαχνόμουν για μια καλή πρόταση από το εξωτερικό, γιατί έβλεπα ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν ήταν ξεκάθαρη. Η αλήθεια είναι πως ούτε καν είχε περάσει από το μυαλό μου η προοπτική της Μπαρτσελόνα, αλλά όταν προέκυψε το ενδιαφέρον, μίλησα με την ομάδα, ήξερα ότι δεν είχαν ξεκινήσει καλά τη σεζόν κι αποφάσισα να έρθω γιατί το είδα ως μια καλή ευκαιρία». Οσο για τις πρώτες εντυπώσεις από το κλαμπ; «Παρόλο που στο κομμάτι του βόλεϊ δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις ως κλαμπ τοπ επιπέδου, είναι πολύ οργανωμένο και επίσης υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι οι οποίοι τρέχουν για την ομάδα. Ο αρχικός στόχος ήταν η 8άδα, αλλά προέκυψαν διάφορες ατυχίες και πλέον θέλουν να εξασφαλίσουν την παραμονή κι ότι καλύτερο προκύψει».

Έχοντας πλέον μια εικόνα, το αγωνιστικό επίπεδο πως είναι; «Είναι σχετικά καλό το επίπεδο, ενώ και στη β’ ομάδα έχουν κάποια ταλέντα. Πέρα από τους Ισπανούς η ομάδα έχει τρεις Βραζιλιάνους (ακραίο, διαγώνιο, πασαδόρο) κι έναν Χιλιανό κεντρικό. Νομίζω ότι θα πάμε καλά». Άγχος για το ντεμπούτο υπάρχει; «Ε, λίγο υπάρχει γιατί είμαι νέος στην ομάδα, αλλά πλέον έχω και την εμπειρία για να διαχειρίζομαι τέτοιες καταστάσεις». Ηδη μάλιστα ο Ανέστης Δαλακούρας πήγε στο Καμπ Νου γιατί έπρεπε να πάρει κάποια πράγματα από την ομάδα, αλλά δε νομίζει ότι θα μπορέσει να δω κάποιον αγώνα φέτος λόγω κορονοϊού. Άλλωστε και η έδρα που χρησιμοποιεί η βολεϊκή Μπάρτσα δεν είναι κοντά, αλλά «σχεδόν απέναντι από την έδρα της Εσπανιόλ».

Ο Ανέστης Δαλακούρας σχολιάζει για την πόλη της Βαρκελώνης: «Είναι μία πολύ όμορφη πόλη… Ο κόσμος παρά την κατάσταση κυκλοφορεί αρκετά, αλλά τώρα ανακοινώθηκαν κάποια πιο αυστηρά μέτρα για το επόμενο δεκαήμερο». Χαρακτηρίζει συνειδητή επιλογή το να αγωνίζεται στο εξωτερικό τα τελευταία χρονια, «ειδικά αν το συγκρίνεις με την Ελλάδα όπου δεν βλέπω να βελτιώνονται οι συνθήκες». Ο ίδιος σχολιάζει ότι θα ήθελε ένα καλύτερα οργανωμένο πρωτάθλημα και συλλόγους».

Τέλος, δεν παραλείπει να εκφράσει την πικρία του για την κατάντια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης: «Νιώθω πολύ μεγάλη στεναχώρια γιατί ο Εθνικός είναι το σπίτι μας… Χαιρόμασταν όταν η ομάδα γέμιζε το γήπεδο, αλλά υπήρχε μια διαρκής πτώση και φαινόταν ότι θα φτάναμε σ’ αυτό το σημείο… Πρέπει να ξεκινήσει πάλι από την αρχή, αλλά πρέπει να μπουν στην ομάδα άνθρωποι που έχουν όρεξη για να τρέξουν το συγκεκριμένο πρότζεκτ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΔΑΛΑΚΟΥΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΥΧΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ SPORTSFEED ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ