Την τρισδιάστατη μακέτα του νέου Κλειστού παρουσίασε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη ανήμερα της ονομαστικής του γιορτής.

Με το που πήγε στο γραφείο του, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και συγκεκριμένα ο επικεφαλής της μελετητικής ομάδας Αντώνης Χατζόπουλος, παρέδωσε σε τρισδιάστατη μορφή (μακέτα) την νέα ολοκληρωμένη μελέτη για την κατασκευή του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης.

Το συγκεκριμένο «δώρο» συνέπεσε με την 7η επέτειο από την εξαγγελία του νέου κλειστού και ήρθε λίγη ώρα μετά το κεντρικό άρθρο του ThrakiSportS για τα… «επτά χρόνια φαγούρας» σε σχέση με την κατασκευή του από την ημέρα της εξαγγελίας και «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» που ακολούθησαν. Στο άρθρο γινόταν αναφορά στην ανάγκη οι νυν τοπικοί και μη άρχοντες να ασχοληθούν με το θέμα πριν χαθεί η χρηματοδότηση ύψους 4 εκατ. ευρώ που είχε εξασφαλίσει πριν πεθάνει η πρώην περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης.

Πρόκειται για ένα κλειστό γυμναστήριο χωρητικότητας 1.100 θέσεων, με δυνατότητα να επεκταθούν στις 1.500, που πρόκειται να κατασκευαστεί δίπλα στο νέο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης». Οπως έγινε γνωστό, η νέα ολοκληρωμένη μελέτη έχει ήδη εγκριθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού λαμβάνοντας θετικά σχόλια, ενώ αναμένεται πολύ σύντομα να εκδοθεί και η οικοδομική άδεια ώστε να προχωρήσει η διαδικασία δημοπρασιών και του έργου.

Οπως προαναφέρθηκε, το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης του έργου που “αγγίζει” τα 7.000.000 ευρώ έχει δεσμευτεί από την Περιφέρεια ΑΜΘ (3,9 εκατ. ευρώ), ενώ όπως είναι γνωστο το νέο κλειστό γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης θα φέρει το όνομα του αείμνηστου περιφερειάρχη Γεώργιου Παυλίδη, ο οποίος όχι μόνο το εξήγγειλε λίγο πριν φύγει από την ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο, στις 5 Ιουλίου 2016, αλλά φρόντισε να εξασφαλίσει αλλά και να δεσμεύσει για το έργο 3,9 εκατ. ευρώ ώστε αυτά να υπάρχουν ακόμα.

Στην ανάρτησή του ο νέος δήμαρχοςΑλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης ευχαριστεί την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αλεξανδρούπολης και ιδιαίτερα τους μηχανικούς Αντώνη Χατζόπουλο, επικεφαλής της μελετητικής ομάδας και δημιουργό της μακέτας, Μιχάλη Σβιντρίδη, Κώστα Ιντζέ, Αθανάσιο Πάλλη, Θεόδωρο Γιοβανάκη, Δημήτρη Μητρουλάκη, Σταμάτη Τζιμτζή, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Κυριάκο Αραμπατζή και τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Διονύση Μαστορόπουλο, για την ολοκλήρωση της μελέτης και την δημιουργία της μακέτας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.