Ομόφωνη η απόφαση για την επανέναρξη σε SL2 και VL! Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

Το «πράσινο φως» έδωσαν οι λοιμοξιολόγοι και έτσι Super League 2 και Volley League αρχίζουν στις 16-17 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, οπως αποκαλύπτει η ΓΓΑ η απόφαση είναι ομόφωνη από τους λοιμοξιολόγους.

Οι ομάδες είχαν επιστρέψει από τον Δεκέμβριο στις προπονήσεις και περίμεναν με ανυπομονησία την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού:

«Οι συντονισμένες ενέργειες του Υφυπουργείου Αθλητισμού και των αθλητικών φορέων του ποδοσφαίρου και του βόλεϊ έφεραν αποτέλεσμα, καθώς από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές δόθηκε η άδεια για τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Super League 2 και εκείνου της Α1 βόλεϊ ανδρών από το σαββατοκύριακο 16-17 Ιανουαρίου 2020.
Ομόφωνα, λοιπόν, εγκρίθηκε από την «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19» η εισήγηση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», αναφορικά με την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 και της Volley League Ανδρών την επόμενη εβδομάδα.
Το «πράσινο φως» άναψε κατόπιν των διαβεβαιώσεων για την αυστηρότατη τήρηση των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα οποία προβλέπουν και εβδομαδιαίο μοριακό έλεγχο. Ελήφθησαν υπόψη, επιπλέον, ο όχι μεγάλος αριθμός αθλητών που συμμετέχουν σε αυτά τα πρωταθλήματα και οι οποίοι έχουν ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες καθημερινές προπονήσεις, αλλά και η μέχρι στιγμής απουσία επιβάρυνσης του επιδημιολογικού φορτίου, εξαιτίας αυτών των δραστηριοτήτων.
Επισημάνθηκε, μάλιστα, ότι βάσει των ανωτέρω προϋποθέσεων είναι μικρές οι πιθανότητες επιδημιολογικής επιβάρυνσης και στη συνέχεια».