Γ’ Εθνική: Βεβαιότητα Εθνικού Σοχού για πρόωρη λήξη, καταγγελία ότι «πήγαμε στις Σάπες και γυρίσαμε με κρούσματα»

Για την αρνητική στάση του Εθνικού Σοχού ως προς την επανεκκίνηση της Γ’ Εθνικής μίλησε στον soccerpractor ο πρόεδρος της ομάδας, Χρήστος Καρακόλης.

Οπως τονίζει ο έμπειρος παράγοντας της ομάδας, που μετέχει στον ίδιο όμιλο με τις θρακιώτικες ομάδες στην Γ’ Εθνική, δε μπορεί να αποτελεί προτεραιότητα το ποδόσφαιρο, εν μέσω τόσο δύσκολης κατάστασης με τους θανάτους και τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα. 

Για τη θέση του Εθνικού Σοχού, που «ψήφισε» πρόωρη λήξη της σεζόν, στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη προέδρων στην ΕΠΣ Μακεδονίας, εξήγησε: «Εξαρχής ήμασταν αρνητικοί στην επανεκκίνηση. Εμείς και τα Κουφάλια. Οι άλλες 6 ομάδες της ΕΠΣΜ στην κατηγορία ήθελαν επανέναρξη. Τα είπαμε στην τηλεδιάσκεψη της Ένωσης με επιχειρήματα. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ, κ. Σάββας Δημητριάδης, ακούω ότι αντιλαμβάνεται πλέον ότι έχουμε δίκιο. Έβγαλαν το Σοχό… μαύρο πρόβατο οι άλλοι. Μας έβλεπαν με μισό μάτι! Λες και ζουν αλλού. Δε βλέπουν τι γίνεται με κρούσματα και θανάτους. Όλοι είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας, κλείσανε οι δουλειές μας, υπάρχουν προβλήματα, κλειστά σχολεία. Κάποιοι ζητούν να παίξουμε ένα γύρο. Ας καθίσουμε καλά! Ζουν σε άλλο… πλανήτη κάποιοι; Eιλικρινά, δε καταλαβαίνω τη στάση τους. Ζούμε το θέατρο του παραλόγου».

Για τα πρακτικά ζητήματα που κάνουν τον Χρήστο Καρακόλη όχι μόνο αρνητικό, αλλά και απαισιόδοξο για επαναφορά στη σέντρα, ανέφερε: «Κάποιοι… έξυπνοι βγήκαν και έλεγαν τα δικά τους, για το λόγο που δε θέλουμε να παίξουμε. Το πρώτο δεν είναι το οικονομικό, αλλά η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και ο χρόνος που πιέζει. Ο Σοχός έχει πληρώσει τους παίκτες σε ποσοστό 45% των φετινών ετήσιων συμφωνιών. Δε το λέω για να το παινευτώ, αλλά κάποιοι πήγαν να μας… φάνε! Φυσικά, είναι και το κόστος των τεστ, ποιος θα το καλύψει. Κάθε σειρά κοστίζει περίπου 500 ευρώ στην ομάδα. Αν τα κάνεις δυο φορές την εβδομάδα, βγαίνει ένα χιλιάρικο τα δυο. Λίγα είναι; Στον 1ο όμιλο που μετέχουμε, έχει και ξενοδοχεία, διανυκτερεύσεις στη Θράκη. Πληρώνουμε πολλά και στα ταξίδια, αρκετές μετακινήσεις μακριά. Και φυσικά, ο κόσμος που δεν έρχεται γήπεδο και χάνονται και έτσι έσοδα».

Για το πώς θα βίωνε ο Σοχός πρόωρη παύλα στη χρονιά: «Για εμάς είναι η αγάπη μας, το χόμπι μας, το μεράκι μας. Πάμε την Κυριακή και ξεδίνουμε. Δεν είναι η δουλειά μας, δε βγάζουμε λεφτά από αυτό. Είμαστε 2-3 άνθρωποι που ασχολούμαστε, με μπροστάρη εμένα οικονομικά, για να στηρίξουμε και να διαφημίσουμε ποδοσφαιρικά τον τόπο μας, να προωθήσουμε τον Σοχό στο πανελλήνιο. Ο Εθνικός έφτασε εκεί που έφτασε, στη Γ΄ Εθνική πρώτη φορά. Οι παίκτες μας κάνουν προπονήσεις ατομικές στα σπίτια τους, λίγο και σε βοηθητικά γήπεδα, όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες. Μιλάμε με τους παίκτες και περιμένουμε πότε θα παίξουμε. Είμαστε έτοιμοι. Είτε τώρα, είτε του χρόνου, είναι το ίδιο για εμάς, δεν αλλάζει κάτι. Επαναλαμβάνω ότι χάσαμε φίλους, γνωστούς, γείτονες από τον κορωνοϊό. Ανθρώπους νεότατους και είναι τραβηγμένο να μιλάμε για ποδόσφαιρο. Δεν είναι πρωτεύον, όσο η υγεία και η ανθρώπινη ζωή. Παικτών, προπονητών, παραγόντων, διαιτητών, όλων».

Για την πεποίθησή του περί πρόωρου «λουκέτου», που αγγίζει τα όρια της βεβαιότητας ανέφερε: «Δεν θα ξεκινήσουμε, το πιστεύω ακράδαντα. Δεν είναι απλά απαισιοδοξία, είμαι σχεδόν σίγουρος. Το είπα και πριν, βγαίνω από τα ρούχα μου. Πως έχουμε απαίτηση να παίξουμε, έχοντας όλη τη μέρα τα παιδιά μας στα σπίτια, μακριά από τα σχολεία, με ένα κινητό και ένα τάμπλετ. Ίσως και για τις δυο επαγγελματικές κατηγορίες που δεν ξεκίνησαν να έπρεπε να εφαρμοστεί αυτό. Όλοι λένε για το αν γίνουν μπαράζ ή όχι και τέτοια. Εμείς που παίξαμε 4 ματς τι καταλάβαμε; Πολλά τραβήξαμε. Θυμάστε πόσα ματς αναβλήθηκαν από τα κρούσματα; Πήγαμε στις Σάππες, γυρίσαμε με κρούσματα. Πήγαμε στο Ορφάνι και δεν είχαμε παίκτες λόγω του ιού, έπαιξε η μισή ομάδα. Μια να παίζουμε και μια να μη παίζουμε; Το Παραλίμνιο και τι δεν έπαθε. Ας είμαστε λίγο ρεαλιστές και λογικοί».