Απομακρύνεται το ενδεχόμενο σέντρας στην SL2 και την άλλη εβδομάδα

Αισιοδοξία για σέντρα στο πρωτάθλημα της Super League 2 επικρατεί στις τάξεις της διοργανώτριας αρχής, σύμφωνα με όσα εκφράζονται από στελέχη της και διαρρέονται στις σχετικές ιστοσελίδες.

Ωστόσο αυτήν την αισιοδοξία δεν δείχνουν να την συμμερίζονται οι ποδοσφαιριστές αλλά και οι παράγοντες πολλών ομάδων, όπως η Ξάνθη, που διαπιστώνουν ότι αισιοδοξία υπήρχε και πριν μια εβδομάδα και πριν δύο και πριν τρεις, αλλά πέραν αυτής ουδέν.

Η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας συνεδριάζει την Παρασκευή (08/01) και από την Super League 2 περιμένουν να ανάψει το πράσινο φως για το διήμερο 16-17 Ιανουαρίου. Η η διοργανώτρια αρχή απέστειλε σχετικό έγγραφο στην Επιτροπή και τον γ.γ. Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκο για να είναι παρούσα στην τηλεδιάσκεψη και να παρουσιάσει το πλάνο έναρξης.

Παρουσία του ΓΓΑ Γιώργου Μαυρωτά, του προέδρου της ΕΠΟ Ευαγγελου Γραμμένου, του προέδρου της Super League Λεωνίδα Μπουτσικάρη, του προέδρου της SL2 Λεωνίδα Λεουτσάκου και του προέδρου του ΠΣΑΠ Γιώργου Μπαντή η SL2 σκοπεύει να υπογραμμίσει ότι από τις 13 Δεκεμβρίου, οπότε δόθηκε το «οκ» για προπονήσεις, οι 12 ΠΑΕ τήρησαν στο ακέραιο το υγειονομικό πρωτόκολλο όπως αυτό έχει οριστεί από την επιτροπή covid της ΓΓΑ.

Μάλιστα, από τα έως τώρα τεστ που έχουν γίνει σε περίπου 500 ποδοσφαιριστές, προπονητές και προσωπικό των ομάδων, δεν έχει παρουσιαστεί ούτε ένα κρούσμα. Ωστόσο κάθε άλλο παρά βέβαιο είναι ότι η Επιτροπή θα ασχοληθεί σε αυτήν την κρίσιμη συνεδρίασή της με το ποδόσφαιρο. Και αυτό γιατί πρώτον ασχολήθηκε την περασμένη Δευτέρα και δήλωσε ότι θα ξανασχοληθει μετά από ένα 10ημερο (αρα προς τα μέσα με τέλη της άλλης εβδομάδας) και δεύτερον, επειδή υπάρχουν πιο άμεσα και μείζονα ζητήματα που οφείλει να συζητησει για την ελληνική κοινωνία.

Το πιο βασικό ζήτημα είναι τα σχολεία, που ανοίγουν σε δημοτικά και νηπιαγωγεία την Δευτερα αλλά δεν εχει ξεκαθαρίσει πότε θα συμβεί το ίδιο με γυμνάσια και λύκεια. Επιπλέον, ερωτηματικό αποτελεί η επιστροφή του λιανεμπορίου έστω και με την μορφή του click away, που έχει ανασταλεί εδω και μια εβδομάδα και εκφράζονται πολλές αμφιβολίες για το αν θα ξεκινήσει από Δευτέρα που λήγουν τα τρέχοντα έκτακτα περιοριστικά μέτρα. Παράλληλα, οι ειδικοί αναμένουν αύξηση κρουσμάτων το επόμενο 10ημερο, ως αποτέλεσμα της κινητικότητας που παρατηρήθηκε στις γιορτές.

Με αυτά τα δεδομένα, κρίνεται από ουδέτερους παρατηρητές δύσκολο να επιτραπεί η σέντρα στην SL2. «Δεν μπορούν να κλείνουν τομείς που ήταν ανοιχτοί όπως το click away και την ίδια στιγμή να ανοίγουν άλλοι στην παρουσια φάση, φανταστείτε τι αντιφατικό μήνυμα θα στείλει στην κοινωνία αν η Επιτροπή επιτρέψει την σέντρα στο ποδόσφαιρο αυτήν την περίοδο που όλοι προειδοποιούν για δραματική αύξηση κρουσμάτων και βλέπουμε και τις ξένες χώρες που ήταν ανοιχτές να κλείνουν», σχολίαζε στο ThrakiSportS πρόσωπο με γνώση των γεγονότων από το υφυπουργείο Αθλητισμού.

Και πρόσθετε: «Το υφυπουργείο Αθλητισμού και η ΓΓΑ πιέζουν καθώς προφανώς θέλουν ανοιχτό αθλητισμό, προπονήσεις, αγώνες. Αλλά είναι πιο ισχυρές οι πιέσεις από τους άλλους τομείς της οικονομίας και με δεδομένο ότι η προτεραιότητα είναι αυτήν την περίοδο τα σχολεία και το λιανεμπόριο, όπου και εκεί φαίνεται ότι δεν υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις, φοβάμαι ότι θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμα». Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις την Πέμπτη ο Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί πότε θα ξεκινήσει η SL2, ενώ μαζί με την SL2 έχει στείλει αίτημα επανέναρξης και η Volley League – με τις αποφάσεις λογικά για αυτά τα δυο πρωταθλήματα να πηγαίνουν «πακέτο»