Super League: Βασικός ο Γούτας στην σούπερ ανατροπή του Ατρομήτου επί του ΠΑΟΚ

Τεράστια νίκη πέτυχε ο Ατρόμητος στο τελευταίο παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής καθώς επικράτησε του ΠΑΟΚ με 3-2 στο Περιστέρι και άφησε τον «Δικέφαλο» πολύ πίσω στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ο Ντάμιρ Κάναντι παρέταξε τους γηπεδούχους με σύστημα 3-4-3, έχοντας βασικό στην τριάδα της άμυνας τον Θασίτη πρώην αμυντικό της Ξάνθης Δημήτρη Γούτα. Από την πλευρά του ΠΑΟΚ, ο πρώην ποδοσφαιριστής που έκλεισε την καριέρα του στην Ξάνθη Πάμπλο Γκαρσία κατέβασε την ομάδα του με σχηματισμό 4-2-3-1, έχοντας κάτω από τα γκολπόστ τον πρώην τερματοφύλακα του Πανθρακικού Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Στο 15’ ο Διαμαντόπουλος υποδεικνύει πέναλτι σε χέρι του Κωτσόπουλου, δίνοντας μεγάλη ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να ανοίξει το σκορ. Η εκτέλεση του Τζόλη όμως ένα λεπτό αργότερα κατέληξε άουτ. Στο 22’ οι Θεσσαλονικείς άνοιξαν μετά από σέντρα του Τζόλη και κεφαλιά του Σβιντέρσκι.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να βρει δεύτερο γκολ ώστε να κλειδώσει σε μία-δυο καλές στιγμές που δημιούργησε, με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να παραμένει έντος της διεκδίκησης του παιχνιδιού. Το γκολ ισοφάρισης ήρθε στο 64’ όταν από λάθος του Γιαννούλη ο Μουνίθ με τρομέρο σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-1. Ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα για τη νίκη, με το τελευταίο δεκάλεπτο να είναι συναρπαστικό. Στο 82’ υστέρα από εκτέλεση κόρνερ ο Ουάρντα με κεφαλιά έκανε το 1-2, με τον Ατρόμητο να απαντά σχεδόν άμεσα και συγκεκριμένα στο 85’ όταν μετά από γύρισμα στην περιοχή του ΠΑΟΚ και λάθος απομάκρυνση των αμυντικών ο Χαρισής με κοντινό δυνατό σουτ σημείωσε το 2-2. Το μομέντουμ ήταν υπέρ των γηπεδούχων που έψαξαν περισσότερο το νικητήριο τέρμα και δικαιώθηκαν ουσιαστικά στην τελευταία φάση του αγώνα. Ο Μάτιτς πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Νάτσο που βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Πασχάλακη και διαμόρφωσε το 3-2 για τους Περιστεριώτες.

Το αποτέλεσμα αυτό κατά πάσα πιθανότητα είναι καταδικαστικό για τον ΠΑΟΚ που έμεινε στην 3η θέση με 28 βαθμούς, στο -10 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και στο -4 από τον δεύτερο Άρη· ενώ ο νικητής Ατρόμητος ανέβηκε στην 9η θέση και τους 17 βαθμούς, στο -2 από τον 6ο Βόλο.