Πίστη του Σωτήρη Αντωνίου στις ικανότητες του Φώτη Ιωαννίδη: «Ατού του το θράσος, μυρίζεται το γκολ, θα γίνει βασικός στην Εθνική»

Το πρώτο του γκολ (και μάλιστα νικητήριο) με τη φανέλα του Παναθηναϊκού πέτυχε ο Φώτης Ιωαννίδης στον χθεσινό αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, με το γεγονός αυτό αλλά και την γενικότερη εμφάνιση του στο γήπεδο να κινούν το ενδιαφέρον γύρω από το πρόσωπό του.

Ένας εκ των πρώτων ανθρώπων που κλήθηκαν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του επιθετικού με καταγωγή από την Κομοτηνή είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ξάνθης Σωτήρης Αντωνίου, ο οποίος συνεργάστηκε μαζί με τον Ιωαννίδη στην τελευταία και πιο παραγωγική σεζόν του τελευταίου στον Λεβαδειακό (5 γκολ σε 20 παιχνίδια και με το πρωτάθλημα της Super League 2 να διακόπτεται πρόωρα λόγω της πανδημίας).

Παρακάτω, οι δηλώσεις του προπονητή των Βοιωτών στο SDNA για ένα γενικότερο report αλλά και τα περιθώρια εξέλιξης του νεαρού Κομοτηναίου επιθετικού: «Ο Ιωαννίδης είναι ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης. Διαθέτει μεγάλο θράσος κι αυτό είναι από τα μεγάλα ατού που τον χαρακτηρίζουν. Έχει κάτι ξεχωριστό από τη νέα γενιά των Ελλήνων παικτών. Πήρε την ευκαιρία του στον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα και την αξιοποίησε πλήρως. Με την πάροδο του χρόνου και μέσα από την σκληρή δουλειά, θεωρώ πως θα καταφέρει να γίνει βασικός όχι μόνο στον Παναθηναϊκό, αλλά και στην Εθνική ομάδα. Μην ξεχνάμε πως έχει περάσει από την Εθνική Ελπίδων. Έχει όλα τα φόντα και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά για να εξελιχθεί…»

Σχετικά με την θέση που κατά την άποψη του ανταποκρίνεται καλύτερα ο Ιωαννίδης, ο έμπειρος τεχνικός τόνισε: «Είναι ένας κλασικός σέντερ φορ. Στο Λεβαδειακό τον χρησιμοποιούσα στην κορυφή της επίθεσης μόνο του ή μαζί με τον Μάντζιο. Μπορεί πάντως να παίξει κι ως δεύτερος επιθετικός».

Τέλος, σε ερώτηση για τα σημεία που χρήζουν βελτίωσης από τον ποδοσφαιριστή απάντησε χαρακτηριστικά, λέγοντας: «Δεν νομίζω πως έχει κάποια…χτυπητή αδυναμία. Ίσως χρειάζεται να δουλέψει λίγο παραπάνω στο τελείωμα των φάσεων. Βρίσκεται μέσα στις φάσεις…μυρίζεται το γκολ και μπορεί να σκοράρει με ακόμα μεγαλύτερη συχνότητα».