Super League: Παρθενικό γκολ στη γιορτή του ο Κομοτηναίος Φώτης Ιωαννίδης, έκρινε τη νίκη του Παναθηναϊκού στη Ριζούπολη

Με το διπλό έφυγε ο Παναθηναϊκός από το «Γεώργιος Καμάρας» καθώς επικράτησε με 0-1 του Απόλλωνα Σμύρνης στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 15ης αγωνιστικής της Super League 1. Πολλά παράπονα από τους γηπεδούχους για τις διαιτητικές αποφάσεις.

Ο πρώην τεχνικός της Ξάνθης Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Απόλλωνα με σύστημα 4-2-3-1 έχοντας στο βασικό σχήμα τους Χρήστο Λισγάρα και Δήμο Μπαξεβανίδη. Στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού ο Λάζλο Μπόλονι χρησιμοποίησε τον ίδιο σχηματισμό κατεβάζοντας μία νεανική ενδεκάδα, στην οποία θέση στην επίθεση είχε ο Κομοτηναίος Φώτης Ιωαννίδης.

Στην πρώτη ουσιαστική φάση του αγώνα οι «Πράσινοι» πήραν το προβάδισμα όταν από μία εξαιρετικής συνεργασίας Χατζηγιοβάνη και Χουάνκαρ, ο Ιωαννίδης έγινε παραλήπτης της παράλληλης μπαλιάς του τελευταίου και, εκμεταλλευόμενος το ασταθές μπλοκάρισμα από τον Βέρχουλστ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1 στο 20’. Με αυτόν τον τρόπο ο επιθετικός με καταγωγή από την Κομοτηνή σημείωσε ανήμερα της ονομαστικής του γιορτής το πρώτο τέρμα με την φανέλα του Παναθηναϊκού, δικαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τον Μπόλονι που του έδωσε την πρώτη του συμμετοχή στη βασική ενδεκάδα.

Στο 29’ η ατυχής έξοδο του Διούδη επέφερε μία άσχημη σύγκρουση μεταξύ του πορτιέρε του ΠΑΟ και του Νίκου Ιωαννίδη, με τον επιθετικό του Απόλλωνα να αποχωρεί με ασθενοφόρο από το γήπεδο προς το νοσοκομείο για εξετάσεις, έχοντας υποστεί διάσειση. Ο διαιτητής Κουτσιαύτης αρχικά είχε υποδείξει πέναλτι στη φάση, απόφαση όμως που πήρε πίσω με συμβουλή του VAR.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ξεκίνησε με αριθμητικό πλεονέκτημα υπέρ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας». Αρχικά ο Κουτσιαύτης υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Τσιλούλη από τον Ζαγαρίτη, το οποίο όμως και πάλι δεν καταλογίστηκε με τη βοήθεια του VAR, καθώς θεωρήθηκε παράβαση εκτός περιοχής. Ο Ζαγαρίτης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στο 51ο λεπτό. Ωστόσο ο Απόλλων δεν απειλούσε ιδιαίτερα με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί με ευκολία το προβάδισμα. Μάλιστα θα μπορούσε να κάνει δύο τα τέρματα της διαφοράς στο 71’, όταν ο Ιωαννίδης σε υπέροχη ατομική προσπάθεια άδειασε Λισγάρα και Κολ, αλλά το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο Βέρχουλστ.

Στο 77’ ο Απόλλωνας βρήκε γκολ ισοφάρισης με τον Μουνιέ να σεντράρει και τον Μπεντινέλι να νικά τον Διούδη από τη μικρή περιοχή· το τέρμα όμως δεν μέτρησε καθώς από το τσεκ της φάσης από το VAR ο Βραζιλιάνος ήταν εκτεθειμένος. Η απόφαση ακύρωσης του γκολ εξόργισε ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους του Απόλλωνα, με τους Γιώργο Παράσχο και Γιώργο Καζναφέρη να έχουν αρκετά παράπονα από τον διαιτητή Κουτσιαύτη.

Με αυτή τη νίκη ο Παναθηναϊκός διατηρήθηκε στην 5η θέση ανεβαίνοντας στους 22 βαθμούς, δύο λιγότερους από την ΑΕΚ· ο Απόλλων παρέμεινε 8ος με 15.