Super League: Με βασικό τον Μπέρτο έκοψε βαθμούς η ΑΕΛ από τον ΠΑΟΚ στο Αλκαζάρ

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Λάρισα και ΠΑΟΚ στο Αλκαζάρ, με το αποτέλεσμα αυτό να αφήνει τους Θεσσαλονικείς αρκετά πίσω στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης της Super League 1.

Βασικός στο αρχικό σχήμα που παρέταξε ο Γιάννης Τάτσης ήταν ο ξανθιώτης δεξιός οπισθοφύλακας Μανώλης Μπέρτος, αφήνοντας στον πάγκο τους δύο πρώην παίκτες του ΑΟΞ Βαγγέλη Πλατέλλα, τον οποίο πέρασε εντός αγωνιστικού χώρου στο 53′, και Χαμζά Γιουνές. Στην αντίπερα όχθη, ο Ουρουγουανός πρώην παίκτης του ΑΟΞ και νυν προπονητής του ΠΑΟΚ έδωσε στον πρώην πορτιέρε του Πανθρακικού Αλέξανδρο Πασχαλάκη την θέση κάτω από τα γκολπόστ.

Οι φιλοξενούμενοι στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της αναμέτρησης είχαν την κατοχή της μπάλας και επιχειρήσαν κυρίως από τα πλάγια (και κατά βάση από την πλευρά του Μπέρτου) να διασπάσουν την άμυνα της ΑΕΛ, η οποία επιθετικά απειλούσε με μακρινά σουτ.

Παρα την υπεροχή του ΠΑΟΚ, το προβάδισμα στο σκορ πήραν οι «βυσσινί» καθώς στο 70′ ο Πινακάς σε μία πανέμορφη ενέργεια άδειασε Βαρέλα και Ίγκασον και με έξοχο τελείωμα διαμόρφωσε το 1-0. Οι γηπεδούχοι όμως για λίγο δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το πολύ σπουδαίο τρίποντο, καθώς πριν το τελευταίο σφύριγμα ο Ευαγγέλου υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Σβιντέρσκι από τον Νάγκι. Ο Βιεϊρίνια ανέλαβε την εκτέλεση και στο 90+6′ διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Με το αποτέλεσμα αυτό, ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στην 3η θέση με 28 (στο -4 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό) ενώ η ΑΕΛ έμεινε στην 13η θέση με 7.