Super League: Αυτογκόλ ο Λισγάρας αλλά επική ανατροπή με ασίστ Μπαξεβανίδη και νίκη του Απόλλωνα στα Γιάννενα

Τεράστιο διπλό πέτυχε ο Απόλλων Σμύρνης του Γιώργου Παράσχου στους «Ζωσιμάδες» καθώς επικράτησε με 1-3 του ΠΑΣ Γιάννινα και ξέφυγε στο +8 από την 13η θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

Ο πρώην τεχνικός της Ξάνθης Γιώργος Παράσχος χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα (4-2-3-1) τους Χρήστο Λισγάρα και Δήμο Μπαξεβανίδη· ενώ εκτός αποστολής βρέθηκε από πλευράς ΠΑΣ ο έχων και θρακιώτικες ρίζες και πρώην παίκτης των ακαδημιών του ΑΟΞ Μάκης Γιαννίκογλου.

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε ολοκληρωτικά στον «Άγιαξ της Ηπείρου» και μόλις στο 7′ άνοιξαν το σκορ, όταν ο Κριζμάν γύρισε προς την μικρή περιοχή και ο επί μία εξαετία (2014-2020) στόπερ το ΑΟΞ Χρήστος Λισγάρας στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίχτυα του Βέρχουλστ για το 1-0. Έχοντας την υπεροχή, είχε αρκετές ευκαιρίες και θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα τέρματα. Κόντρα στην ροή του αγώνα ωστόσο, ο Ιωαννίδης κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του Παντελάκη το οποίο και υπέδειξε ο πρώην διαιτητής της ΕΠΣ Θράκης και νυν Κυκλάδων και πρώτος στην αναμέτρηση Στέφανος Κουμπαράκης, με τον Φατιόν στο 43′ το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-1.

Στον «βούρκο» του δευτέρου ημιχρόνου όμως ο Απόλλων αντέδρασε και κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή και ακόμη μία εκτός έδρας νίκη. Αρχικά, στο 72ο λεπτό ο Ιωαννίδης ύστερα από λάθος του πορτιέρε Χουτεσιώτη σημειώσε το 1-2, ενώ στο 83′ ύστερα από εξαιρετική κάθετη του θρακιώτη πρώην μπακ και αρχηγού της Ξάνθης Δήμου Μπαξεβανίδη, ο Τσιλούλης που είχε περάσει ως αλλαγή έκανε το τελικό 1-3, καθαρίζοντας έτσι το διπλό υπέρ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».

Έτσι, ο Απόλλων Σμύρνης ανέβηκε στην 8η θέση με 15 βαθμούς, στο -3 από την εξάδα και στο +8 από την θέση που οδηγεί στα μπαράζ, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε στους 13β. και την 11η θέση.